Du er her: Mat > Middag >

Pasta med rød pesto og grønnsaker (vegan)



Denne deilige pastaretten er kjapp og enkel å lage, noe som gjør den svært godt egnet som hverdagsmiddag. (Av Jane H. Johansen, forfatter av veganMisjonens kokebok)

(2 pers)

Alle typer pasta kan brukes her, men skruepasta (fusilli) passer ekstra godt her, for pestoen samler seg så fint inni de små rillene. Du kan variere denne retten i det uendelige med hva du vil av grønnsaker.

Når det gjelder pesto kan du lage selv eller kjøpe ferdig pesto på glass. (Obs: sjekk ingrediensliste om du ønsker den vegan, det er ofte ost i kjøpepesto) 
 

hjemmelaget soltørka-tomat-pesto:
1 dl soltørka tomater (den tørre varianten)
litt vann
1 fedd hvitløk, grovhakket
en neve mandler eller andre nøtter
1 god klunk rapsolje


du trenger også:
7 dl skruepasta eller annen type pasta (målt før koking)
1/2 brokkoli
2 gulrøtter
et par never rosenkål
pinjekjerner, ristet i tørr panne


1. Lag først soltørket-tomat-pesto slik:
Ha soltørka tomater i en bolle, hell over kokende vann så det såvidt dekker tomatene og la det trekke i ca 10 min. Ha tomater (med halvparten av trekkevannet) og resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til det er en jevn pure. Spe evt. med mer av trekkevannet eller mer olje til den har en fin pesto-konsistens.
2. Kok pastaen al-dente.
3. Mens pastaen koker, kutt grønnsakene i passe store biter og kok/damp de i lettsaltet vann til de er såvidt møre.
4. Ha pastaen i en stor bolle, bland først inn pestoen og så grønnsakene til slutt.


* Strø over rista pinjekjerner, flaket havsalt, nykverna pepper og evt "pasta rosso" om du har (veldig god kryddermix på kvern fra SantaMaria).

Likte du denne?
Jane H. Johansen er forfatter av VeganMisjonens kokebok og kursarrangør. Flere oppskrifter av Jane | Janes ukesmeny

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.