Du er her: Mat > Middag >

Pasta med kremet brokkolisaus (vegan)



På utkikk etter en god, kremet pastasaus som også er veganvennlig? Nå slipper du å lete mer! (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Den milde, runde smaken går rett hjem hos de fleste og er dessuten en lur måte å få i barn grønnsaker på.

På bildet er retten servert med ovnsbakte cherrytomater og biter av stekte seitanpølser (muskat & ingefær er byttet ut med paprikapulver & chili) og sjalottløk.

4 pers

Ca 250g pasta (på bildet er det brukt malfadine, "dronning pasta")
-Kokes i saltet vann med en dæsj olje iht. pakkens angitte koketid.

Kremet brokkolisaus:
1 brokkoli
1 dl vegetabilsk fløte
2 dl vann
1 fedd hvitløk
1 dl valnøtter
1 strøken ss buljongpulver / 1 buljongterning
1ts paprikapulver
Salt & pepper

Kok brokkolien mør i saltet vann. Sil av vannet og ha brokkolien tilbake i kjelen. Tilsett øvrige ingredienser og kjør til en jevn saus ved hjelp av en stavmikser. Kok opp og la sausen koke noen min. Smak til med salt og pepper.

Tips: Tilsett gjerne litt nutritional yeast for et litt osteaktig hint på sausen. Sausen kan også serveres ved siden av annen mat, alt fra stekt tofu til grønnsaker og ris.


Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: | |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


1 Comment

Lagde Pasta med kremet brokkolisaus i dag og det smakte bra :O)
Heidi E.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.