Du er her: Mat > Middag >

Mock duck/chicken på 1-2-3Navnet får noen til å rynke på nesa. Men i Japan kalles det seitan, og under det navnet er samme produkt plutselig trendy, slik som sushi.

Nok om det: seitan / mock duck/chicken osv. er et rimelig produkt som selges på boks hos en del vietnamesiske / asiatiske butikker. Bitene smaker omtrent ingenting i seg selv, så her gjelder det å finne riktig marinade.... Den kan du faktisk gjøre så enkelt som dette:

Per boks (ca 240g) trenger du:
Olje til steking
1-2ss soyasaus
1-2ts sukker
evt. litt salt.
(vann)

Massen deles opp i passe små biter. Varm opp litt olje på lav varme i en liten panne eller i en kjele med tykk bunn. Tilsett så soyasaus, en teskje eller to med sukker, evt litt salt, og så selve mock chicken / seitan-bitene.

Surr på svært lav varme i minst ti minutter. Det er veldig viktig å bruke lokk, slik at ikke sausen fordamper. Underveis kan du godt tilsette mer soyasaus, sukker og olje etter smak, slik at du får litt saus i tillegg. Her kan det dessuten være greit å tilsette litt vann slik at sausen ikke blir for salt! Ta gjerne lokket av de siste minuttene for et tykkere resultat.

Bitene er ferdige når de er møre og smakfulle. Dess lenger steketid, dess bedre smak og konsistens!

Tips: Passer bra som en rask og enkel løsning til julemiddagen! Server med tradisjonellt tilbehør som f.eks kokte poteter og rødkål/surkål


Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les merHar du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.