Du er her: Mat > Middag >

Middagskaker av kikerter (vegan)


Foto: Jane H. Johansen

Alle kan lage kikertkaker til middag! (Av Jane H. Johansen)

Superenkle middagskaker av kikerter (12 stk)
 
1 dl sesamfrø 
2 bokser kikerter, skylt og avrent (= ca 6-7 dl kokte bønner) 
2 medium gulrøtter, hakket smått 
1 ss vegansk buljongpulver (ev. grillkrydder eller krydderblanding etter eget ønske) 
2 ss hvetemel eller annet fint mel
kanskje litt salt, smak til
 
Rist sesamfrøene i tørr panne til de er lett gylne.
Ha sesamfrø, kikerter, gulrot og buljongpulver i en stor bakebolle. 
Bland og mos med stavmikser til det er en passe jevn deig (ev. bruk food processor). 
Tilsett melet og arbeid det hele godt sammen med en sleiv. Smak til med krydder og salt. 
Form middagskaker og stek i godt med olje på litt over middels varme til de er gylne på begge sider.
 
Tips: Prøvestek en liten kake først. Om den virker løs, tilsett litt mer mel i deigen og prøv igjen.


Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.