Du er her: Mat > Middag >

"Medisterkaker" (vegan)Denne farsen henter smak fra tradisjonelle julekrydder som også brukes i medisterkaker av kjøtt. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Gir ca 15-20 kaker / 20-25 boller

150g soyamince eller soyachunks
0.5dl soya- eller havrefløte
1ts salt
1ts pepper
1ts malt ingefær
1ts muskatnøtt
1ts buljong (uten mye salt), alternativt kan du bruke løkpulver
ca 2.5dl havregryn

Kok soyamince/chunks i rikelig med vann. Hell av vannet og skyll dem i kaldt vann til de er lunkne. Bruker du soyachunks må disse kjøres i kjøkkenmaskin til det ikke er flere hele igjen.

Bland fløte og krydder i en bakebolle og tilsett mincen. Bland godt. Tilsett deretter havregrynet som røres godt inn i blandingen. Sett bollen i kjøleskap eller et annet kjølig sted i minst 15min, slik at havren får sugd til seg mest mulig fuktighet og smak. Konsistensen skal være fast. Er du usikker på om kakene vil henge sammen under steking er det ingenting i veien for å lage en liten prøvekake før du evt. tilsetter mer havre.  

Kakene stekes i en blanding av margarin og olje på medium varme til de får en fin stekeskorpe på begge sider. Kan godt fryses ned til senere bruk. Server med godt, tradisjonsrikt tilbehør som f.eks rødkål, kokte poteter og brun sausLikte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken. Flere oppskrifter av Vilje

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer3 Comments

Er det sånn TVP det er snakk om her?

Denne deigen fikk jeg ikke til å holde sammen. Hadde i nesten dobbelt med havregryn før jeg ga opp. Heldigvis fant jeg denne bloggen,som anbefalte å ha i potetmel. Da ble det bra :) http://veganeren.blogspot.com/2011/10/kjttkaker-i-brun-saus.html

Hei. Når jeg bruker TVP liker jeg å blande litt eddik i etter at den er ferdig oppbløtt, før jeg tilsetter andre krydder. Det tar vekk litt av den "vått knekkebrød" opplevelsen. Det kan være noen spiseskjeer hvitvinseddik eller eplecidereddik. Jeg er en tidligere kjøttspiser.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.