Du er her: Mat > Middag >

Marinert grillsopp (vegan)



Hele sopp er perfekt til grilling! Smakssetter du den med en marinade / grillsaus blir resultatet ekstra saftig og smakfullt. Her får du oppskriften på en kjempegod balsamicobasert marinade. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Det beste? Du står nesten helt fritt til å komponere marinaden akkurat slik du liker den. Enten du liker det spicy og hot, mildt og søtlig eller salt og syrlig vil resultatet bli bra!

Nesten alt av sopp egner seg godt på grillen, men champignon og portobello er kanskje de mest brukte variantene. Fjern stilken og tørk av eventuell skitt med tørt tørkepapir. Sopp bør ikke vaskes i vann.

Du kan enten la soppen ligge å trekke i marinaden i alt fra noen timer til over natten (tørk av rester før de går på grillen), men du kan også pensle dem jevnlig med marinade mens de grilles.

Obs: Sukkerholdige marinader, som forslaget under, svir seg lettere enn de uten, så vær oppmerksom.

Balsamicomarinade:

Denne marinaden som er både søt, syrlig og litt hot på en gang. Smaken er perfekt til en grilltallerken med pastasalat, grillet paprika, asparges og kanskje en burger:

1 dl balsamico
0.5 dl agavesirup / lønnesirup eller vanlig sirup.
2-3 fedd hvitløk, finhakkes
1/2 ts havsalt / mineralsalt
1/4-1/2 ts cayennepepper
Nykvernet pepper
1 ts maizena blandet med 2 ss vann.

Ha balsamicoeddiken over i en kjele sammen med sirupen og kok forsiktig opp.  Tilsett hvitløk, salt og pepper og visp inn maizenaen. La det stå å småkoke i 5-7min slik at sausen tykner og blir som en tynn sirup i konsistensen.

grillsopp_lages.jpg





Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.