Du er her: Mat > Middag >

Linsegryte (vegan)



Denne gryta kan lett oppgraderes ved å tilsette forskjellige grønnsaker etter smak.

Tilsett f.eks. brokkoli, sukkererter, gulrot, blomkål osv. Server gjerne med litt godt brød til.
 
250 gr. røde linser
1 l. kokende vann
1 stor løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ts revet ingefærrot
2 ss. tomatpuré
grønnsaksbuljong
gurkemeie
basilikum
cayennepepper
karri
salt
 
 
Stek løk, hvitløk, og ingefær til de er myke. Tilsett gurkemeie og tomatpuré. Hell over 5dl vann og linsene samt en
terning/ca 1ss (pulver) grønnsaksbuljong.
 
Kok opp under omrøring, senk varmen og la gryta småkoke i 30 minutter. Tilsett krydder noen minutter før du fjerner gryta fra varmen.



Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer



I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.