Du er her: Mat > Middag >

Lindrende linsesuppe (vegan)



Suppe er ikke lenger bare suppe når du har smakt denne: en heftig linsesuppe med masse smak og kjærlighet! (Av Jane H. Johansen, forfatter av veganMisjonens kokebok)

Dette er intet mindre enn en ubetalelig bra oppskrift på en ubetalelig bra suppe. Prøv den og bli overbevist du også, suppe er tingen!

1 medium gul løk, kuttet smått
2 krm spisskummenfrø
2 krm korianderfrø
2 fedd hvitløk, finhakket
2 medium gulrøtter, kuttet smått
2 selleristenger, kuttet smått
1 l vann
2,5 dl røde linser
1 krm chilipulver
1 toppet krm malt spisskummen
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
1 laurbærblad
ca 3 ss vegan buljongpulver (smak deg fram)
ev. litt salt (smak deg fram til slutt)


1. Stek løken myk i litt olje i en kjele. Sleng oppi i spisskummenfrø, korianderfrø og hvitløk og stek videre et minutts tid under stadig omrøring.
2. Tilsett resten av ingrediensene untatt salt og la det småkoke under lokk i ca 20 min. Smak til med salt helt til slutt. (Når det gjelder buljongpulver og salt kan det være lurt å smake seg fram til hva som er passe mengde. Det er ikke sikkert du trenger salt i det hele tatt.)
3. Fjern laurbærbladet og mos ca halvparten av suppa med en stavmikser. Merk: dvs kun få sekunders wrrrr'ing. Suppa smaker best når den ikke er helt jevn, men fortsatt har noen biter i seg.
Om du ikke har en stavmikser går det også fint, kutt bare grønnsakene ganske smått før koking.

 
* Dryss over litt finhakket persille og server med godt brød til, gjerne med hjemmelaget hvitløksmør. Lukk øynene, snus dypt inn den herlige duften, smil og gled deg til å smake! :D
* Lindrende linsesuppe holder seg fint i kjøleskap et par dager.
* Frys ned i porsjonspakker og du har sunn og deilig fast-food på få minutter når du kommer hjem fra trening, jobb etc. Kjekt!


Likte du denne?
Jane H. Johansen er forfatter av VeganMisjonens kokebok og kursarrangør. Flere oppskrifter av Jane | Janes ukesmeny

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


5 Comments

Jeg ser det oppgis 'vegan buljongpulver' som base i en del av rettene. Er dette noen man får kjøpt de fleste steder? I tilfelle ikke, hvor kan man få tak i det / hvilke typer er best?

Og takk for en helt fantastisk suppe-oppskrift!

Jeg vet det Mats. Min mor kjøper det på utenlandsbutikkene i byen. De har vel det på de fleste. Du kan jo også kjøpe enkle pakker i butikken? Det er ved kryddere.

Da er middagen til imorgen klar. Jeg gleder meg

Fantastisk nydelig suppe med masse smak. Har så absolutt blitt en favoritt her i huset.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.