Du er her: Mat > Middag >

Lasagne (Ikke egnet for veganere)Lasagne er en rett som må lages med følsomhet; det er ikke bare noen ingredienser blandet med pasta! Lasagne består av tre lag sauser lagt lagvis mellom plater med lasagne og parmesanost. Parmesanosten bør være fersk -hvis du får tak i.

Bechamelsaus:
1 liter melk tilsettes en skive med løk, et laurbærblad, et dryss med muskat og knust sort pepper. Deretter varmes melken opp nesten til kokepunktet. La den deretter trekke kjølig i et kvarters tid. Ta ut krydder-ingrediensene. Lag en jevning av smør og mel, og tilsett melken.

Tomatsaus:
En løk, to fedd hvitløk, en aubergin småhakkes og stekes med sort pepper i olivenolje. Ha i ett kilo ferske tomater eller to bokser med hermetiske, evt. en skvett med rødvin, basilikum og/eller oregano og havsalt. La det surre i et par minutter. Sausen kan evt. godgjøre seg i ovnen.

Spinat:
Spinat eller nesle forvelles og tilsettes en klatt smør, sort pepper, muskat og havsalt.

Retten tilberedes i en ildfast form, der ingrediensene legges oppå hverandre lagvis. Start med et lag spinat, så tomatsaus og bechamelsaus på toppen. Deretter et lag lasagneplater og nye sauslag. Husk godt med parmesanost på toppen. Stek i 180 graders varm ovn til den er gyllen og boblende. Serveres med grønn salat og brød.Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer3 Comments

Heisann,
Hvor mye smør og mel til jevning skal det være i oppskriften

Parmesan fins ikke i vegetarisk utgave.

Det stemmer nok ikke - vi har selv solgt vegansk parmesan på en messe, og vi har sett en lakto-vegetarisk variant av det også, uten at vi har detaljer tilgjengelig om noen av produktene. Når det er sagt, så er de konvensjonelle variantene ikke vegetariske :)

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.