Du er her: Mat > Middag >

Løksuppe (vegan)

Løk kalles ofte for fattigmanns-trøffel da den gir mye smak for å være så billig. Selv om rå løk inneholder nesten 90% vann er det også plass for nyttige vitaminer og mineraler. I tradisjonell fransk løksuppe bruker man kjøttbuljong og avslutter gjerne med brødkrutonger og ost. I denne veganske utgaven fungerer grønnsaksbuljong og tomatjuice som væskebase. Hvitløken er også med på å gi dybde i smaken

4-5 ss. olje
8 hvitløksfedd, finhakkede
8 store løk i strimler
2 l. buljong
2 ss. soyamel
2 dl. tomatjuice eller tomatpuré utblandet med vann
3 ss. fersk persille, finhakket
1 ts. havsalt
2 ss. soyasaus
1/4 ts. basilikum
1/4 ts. oregano

Varm opp oljen i gryten og tilsett løken. Sett ned varmen. Løken skal brunes sakte for at smakene som oppstår under karamelliseringen skal få utvikle seg. Dette tar 30-45min.

Når løken har fått fin og brun farge kan du tilsette hvitløken. Rør inn melet og surr i noen minutter. Hell over buljong og tomatjuice. Kokes i ca 10min. Smak til med krydder. La suppen stå å kose seg i 15-20 min på svak varme før servering.

Topp gjerne med sprø brødkrutonger.

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.