Du er her: Mat > Middag >

Kinesisk wok m/ bok choi og tofu



Wok og nudler kan varieres i det uendelige. Denne, med bok choi, smaker akkurat like godt som den ser ut... (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

pak.choi.jpgDu trenger:

4-500g tofu (fast, ikke silketofu)
1 rødløk
1 rød paprika
4-8 shiitake-sopp
2 gulrøtter
2/3 «grønnsakspose» Bok-Choi (avbildet til høyre)
1-2 dl bønnespirer

Wok-saus / marinade:
4ss soyasaus
4fedd hvitløk, finhakket
1-2ss finhakket/revet ingefær                                                                             
2ss sesamolje
1/2ts ++ chili olje (etter smak/styrke på oljen)

Server med nudler etter eget ønske, både ris/hvetenudler kan brukes.

Slik gjør du: Start med å tilberede sausen. Hakk opp hvitløk og ingefær, bland det sammen med soya, sesam- og evt. chiliolje i en litt stor bolle (nok plass til tofuen).

Skjær tofuen i terninger på ca 1cm. Tofuterningene stekes på middels sterk varme til de har blitt gyldne på alle sider. For best resultat steker du litt og litt tofu av gangen. Den ferdigstekte tofuen blandes i sausen og settes til side.

Kok opp vann til nudler og følg anvisningen på pakken. Skylles i kaldt vann etter koking og blandes med resten før servering.



Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: | |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


2 Comments

Eg ser ikkje kor grønsakene kjem inn i oppskrifta !

Så hyggelig at du spør, og leser oppskriften. Ordene du ser etter finnes helt på slutten av teksten: "blandes med resten før servering."

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.