Italienerne er kjent for sine tynne, sprø pizzabunner som trilles ut med stor presisjon og kjærlighet for faget. Nå kan du prøve deg med denne oppskriften hjemme: (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)På bildet er pizzaen servert med lettstekt spinat, portobellosopp, cherrytomater, tofu og vegansk "ostesaus".Gir 3 tynne pizzabunner ca 600g "tipo 0"/"tipo 00" mel (røft regnet 5-6dl) ca 1/2 pk tørrgjær 1ts salt 2 ss olivenolje ca 3dl fingervarmt vann Mål opp det tørre og rør inn vann og olje. Deigen eltes ca 10min for hånd eller på lav hastighet i maskin. Du vil kjenne at deigen blir glatt og smidig etter hvert som den eltes. Heves i 30min under plast på et lunt sted. Etter heving eltes deigen lett og deles opp i 3 jevnstore emner. Bruk gjerne maismel til utbakingen for å hindre uttørking. Stikk hull på litt sporadiske steder med en gaffel for å hindre at den blåser seg opp. Pre-stek bunnene på 250 grader i ca 5 min før ønsket fyll has på og pizzaene stekes ferdig. Likte du denne? Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken. Flere oppskrifter av Vilje Fortsatt sulten? Emneord for denne oppskriften: italiensk mat | pizza Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter |
Flere oppskrifter
Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne. les mer Corndogs Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse. les mer Gulasj med linser En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett! les mer Pastaboller Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller. les mer |
Dere skulle ikke ha en oppskrift på en god hvete- og glutenfri pizzabunn - som fungerer? Det er omtrent umulig å finne, og pizza blir dermed ikke den opplevelsen det var før...