Indisk grønnsaksrett

En lettlaget, indisk middagsrett.


2 gulrøtter
1 squash
1/2 blomkål
2 tomater
1 ts karve
1 ts sorte sennepsfrø
1 ts fersk, raspet ingefærrot
1/4 ts hing-pulver
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts chillipulver
2 ss olje eller ghee (planteghee for veganere)
1 ts sukker

Skjær grønnsakene i biter og dampkok dem. Ta gheen i en gryte og varm opp. Når gheen er skikkelig varm tas sennepsfrøene, karve og ingefær oppi. Sennepsfrøene skal "poppe" og karvefrøene skal brunes lett. Ta så i pulverkrydderne, som bare skal steke noen sekunder. Så tar du i grønnsakene og varmer mens du rører rundt. Ta i salt og sukker og eventuelt en skje med rømme.




5 Comments

Karve har ingenting i en curry å gjøre, her skal det nok være cumin.(Spisskummen på norsk).

...Heller ikke rømme. Bruk youghurt, gjerne avrennet, så blir det skikkelig curry!

Det serveres med karve og rømme på Krishnas Cuisine i Oslo, og dette er korrekt smak. Indisk er så mangt! Smaker fantastisk- anbefales.

Forvirret gitt. Googlet på karri, kummin, spisskarve og spiskummin. Karve og Kummin er det samme mens spiskummin og spisskarve er det samme ser det ut som....

Takk for melding. Ja, dette kan være litt forvirrende. Kumin og karve er så vidt vi forstår i nær slekt, og kan delvis brukes om hverandre. I denne oppskriften brukes det karve, så den skal ihvertfall være enkel og grei : )

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.