Du er her: Mat > Middag >

Gulrotgryte (vegan)

Enkel gryte med enkle ingredienser, det blir enkel mat rett og slett. Kanskje ikke hipt og fresht, men i blant føler man noe mer tradisjonelt.

600 gr. gulrøtter
150 gr. løk
150 gr. sjampinjong
1/2 dl. olje
1 ts. salt
3 dl. buljong
2 ss. tomatpuré
2 ss. hvetemel
1 bunt kruspersille

Gulrøttene skrelles og deles i 2-3 cm. tykke skiver. Løken deles i båter. Fres gulrøtter, løk og sjampinjonger i en egnet gryte. Alt surres i noen minutter. Spe på med buljong. Gryta kokes så i omlag 10 minutter.

Lag så en jevning av hvetemelet, litt vann og resten av oljen (ha evt. i mer mel for en tykkere jevning). Ha jevningen og tomatpuréen i gryta, og la den koke til gulrøttene er møre.

Dryss over med kruspersille før servering.

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer



Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.