Du er her: Mat > Middag >

Gulrotburgere (vegan)



Gulrøtter, mel og tahin utgjør basen i denne sunne oppskriften.

10 gulrøtter, skrellet og kuttet i biter

2 ss. olje
3 hvitløksbåter, finhakket
3 løk, kuttet i småbiter
2 selleristilker, kuttet i terninger
1 chili, kuttet i bittesmå biter
5 ss. soyasaus
1/2 ts. hvitløkspulver
1/2 ts. basilikum
1/2 ts. paprika
1/2 ts. oregano
1/2 ts. persille
10 ss. tahin/peanøttsmør
1 dl. hvetemel

Dampkok gulrøttene til de er myke (ca. 15 minutter). Hell av vannet, og mos dem.
Varm opp oljen til middels varme, stek hvitløk, løk, selleri og chili i ca 5 minutter.
Tilsett soyasaus, hvitløkspulver, persille og oregano, og la det hele steke til alt er mykt.

I en bolle blandes så gulrøttene, tahin/peanøttsmør og grønnsakene. Tilsett evt. mer krydder etter smak. Bland inn melet og tilsett evt. mer om deigen ikke blir fast nok. Varm ovnen til 225 grader. Lag burgerne i den størrelsen du ønsker, legg dem på et smurt bakeark, og stek dem ca 10-15 min på hver side.

Burgerene kan (i likhet med det meste av ferdig tilberedt mat) fryses.



Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


9 Comments

Hva kan man spise til gulrotburgeren? Det er vel ikke ment at de skal være et måltid alene?

Hei! Vi har massevis av oppskrifter på www.vegetar.com og www.vegansiden.com som nå emigrerer hit til veg-veg.no, og som kan passe ved siden av. Vi setter dessverre ikke sammen egne menyer til spalten ukens oppskrifter.

ok, takk for tips og for at dere deler oppskrifter! Det hadde vært fint med en enkel setning nederst men hva den passer sammen med, for eksempel "Spis burgerene i brød med salat eller med stekte poteter, brunsaus og rødbetsalat", men jeg skjønner at det sikkert er et kapasitetsspørsmål. Uansett er det kjempebra at dere deler oppskrifter og de nye sidene ser veldig bra ut!

Takk for hyggelig respons. Vi skal absolutt se på om dette er noe vi kan få til.

Det er bare så veldig mange ting vi gjerne vil gjøre på en gang, og så lite tid til alt sammen...

Jeg er enig i at det hadde vært kjekt med litt tips om hva som skal spises til. For meg som har vært kjøttspiser i mange år og nå skal prøve meg på noe nytt så er det litt vanskelig å tenkte seg til hva som finnes der ute, utenom salat... Dette skal jo være god ny og spennende mat, men føler at jeg blir litt låst med bare burgeren, så litt tilbehørforslag hadde vært kjempefint :)
Ellers må jeg si at oppskriftene ser veldig godt ut, så jeg gleder meg til å prøve dem.

kan disse burgerne fryses?

Hva kan man erstatte soyasaus ned, for de som ikke tåler det?

Jeg var først skeptisk til disse burgerne, men etter å ha prøvd dem ut, har jeg kun en ting å si: Anbefales på det varmeste!

Den forrige kommentaren var tagget feil...
Jeg hadde ikke soyasaus for hånden, så jeg erstattet alle krydderne, sausen og sellerien med en kraft av buljong og vann. Jeg brukte en halv kube per spiseskje med vann. (Totalt bruker du da fem spiseskjeer vann, og to og en halv buljongterninger.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.