Du er her: Mat > Middag >

Grillspyd med marinert tofu (vegan)



Grønnsaksspyd er og blir en vegetarklassiker på grillen, men hvorfor ikke pare spydene med litt marinert tofu også? Det er både grillvennlig og holder deg mett lengre. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Marinert tofu (4 pers)

500g tofu, kuttes i kuber på ca 2x2cm.

Marinaden:

1ss riseddik, sitronsaft eller annen eddik.
1-2 ss olje
1/2-1 hakket rød chili
3-4 fedd hvitløk
1ss tomatpurè

og 0.5-1 dl vann vispes sammen.

Tilsett 1-2 dl soyasaus og bland godt.


La kubene trekke i marinaden i noen timer - gjerne over natten.

Flere tips?
Hakket ingefær er perfekt sammen med chili og hvitløk. Du kan også bruke chilisaus i stedet for fersk chili og tomatpuré, beregn da mengden ut i fra styrken på sausen, alt fra 1-3 ss er fint. Ønsker du litt røyksmak kan du blande inn litt liquid smoke eller røkt paprikapulver. 

Til spydene kan du bruke f.eks.:

Squash
Rødløk
Brokkoli
Aubergine
Ananas
Biter av maiskolber
Paprika
Sopp
Cherrytomater

Tre tofukuber og grønnsaksbiter lagvis på grillspyd som har ligget i bløt.

Du kan gjerne pensle grønnsakene med litt olje mikset med salt, pepper og evt. andre grydder etter smak for ekstra smak underveis i grillingen.

Men, det enkleste er:
Bland sammen olje og krydder i et lite glass el.l. Ha de ferdigkuttede grønnsaksbitene i en frysepose og hell oljen over. Knyt igjen uten å presse ut luften og rist godt. Slik blir olje og krydder jevnt fordelt uten at det blir for mye søl.

grillspyd_lages.jpg



Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.