Du er her: Mat > Middag >

Budsjettmiddag: Grønnsakswok med peppersaus (vegan)



En spennende aubergine- og paprikawok med herlig peppersaus. (Av Jane H. Johansen, forfatter av veganMisjonens kokebok)

Er du så heldig å ha en asiatisk matvarebutikk i nærheten, stikk innom og spør etter rød sichuanpepper. Det er en type kinesisk pepper som tilfører litt ekstra "prikking" i denne retten.

Om du ikke får tak i sichuanpepper, bruk vanlig sort pepper isteden. Oppskriften passer til 2 personer.

Marinade:
0,75 dl soyasaus
1 liten ss Maizena maisstivelse
1 ts hel sort pepper, knust i morter
1 krm rød sichuanpepper, knust i morter

Grønnsaker:
1 stor aubergine, kuttet i tykke staver
1 grønn paprika, i strimler
1/2 gul løk, i båter

Ellers trenger du:
3 store fedd hvitløk, finhakket
2 ts finhakket rød chili
2 ss finhakket fersk ingefær
1 ts vegansk buljongpulver utrørt i 1/2 dl vann

 
1. Start med å blande sammen marinaden. Vend auberginestavene i marinaden og la det stå og godgjøre seg mens du gjør klar resten.

2. Kutt opp paprika og løk. Finhakk hvitløk, chili og ingefær.

3. Ha aubergine med marinade pluss litt olje i en stor stekepanne/wok og stek på litt over middels varme til auberginen er myk og gyllen (ca 5 min). Sett til side.

4. Rørestek hvitløk, chili og ingefær i litt olje i panna. Stek paprika og løk raskt i dette, til løken er såvidt myk. Paprikaen skal beholde sprøheten.

5. Tilsett auberginene og buljongen, bland og stek det hele kjapt.
 
* Server med ris.

 
Så billig er det faktisk:
aubergine: 10 kr
paprika: 7 kr
løk: 3 kr
soyasaus, hvitløk, chili, ingefær, krydder og buljong: 10 kr
= 30 kr


Slik gjør du denne oppskriften vegansk:


Likte du denne?
Jane H. Johansen er forfatter av VeganMisjonens kokebok og kursarrangør. Flere oppskrifter av Jane | Janes ukesmeny

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


1 Comment

Mmmm... deilig!

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.