Du er her: Mat > Middag >

Grønnskaspostei (vegan) (Kan gjøres vegansk)

Denne retten kan både spises varm og kald (som pålegg).

1 dl. byggryn
1 liten løk
1 stor gulrot
evt. litt sellerirot
50 gr. smør
1/2 ts. karri
1/2 ts. finmalt koriander
1/2 dl. fløte
1 dl. melk
1/2 dl. hvetekim
1 ts. tamari
3 dl. vann
havsalt

Kok byggrynene møre i vannet. Hakk grønnsakene fint. Varm opp smør i en gryte, ha i karri og koriander, deretter grønnsakene. La alt dampe under lokk til det er halvmørt. Tilsett de kokte grynene, melk, fløte og hvetekim. Gi alt et oppkok, og smak til med tamari. Has i en ildfast form og stekes midt i ovnen i ca. 1/2 time ved 200 grader.

 




Slik gjør du denne oppskriften vegansk:
Bruk soyamelk / fløte

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: | |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.