Du er her: Mat > Middag >

Grønnsakslapskaus (vegan)



Ingenting dufter så herlig som en god gammeldags grønnsakslapskaus som står og godgjør seg på ovnen. Dette er genial mat som er enkel å lage og som smaker like fabelaktig godt hver gang. (Av Jane H. Johansen, forfatter av veganMisjonens kokebok)

(4 pers)

Merk: Mengde grønnsaker er omtrentlige mål. Om du ikke får tak i alle typene grønnsaker, er det ikke så farlig. Det blir godt uansett!

 

2 gulrøtter

ca 10 små poteter

en bit søtpotet (evt bruk vanlig potet om du ikke får tak i søtpotet)

1 stor purre

1/2 sellerirot

1 persillerot 

1 pastinakk

et par skiver kålrabi

ca 3 toppa ts vegan buljongpulver

evt litt salt + pepper

 

1. Vask og skrell grønnsakene og del de i omtrent like store terninger.

Sellerirot og persillerot kan du gjerne kutte litt mindre. Når det gjelder poteter pleier jeg å bruke små poteter/mandelpoteter, beholde skrellet på og kutte de i skiver, men det er helt opp til deg hvordan du vil ha det.

2. Ha alle grønnsakene i en stor kjele og hell på friskt vann til det såvidt dekker grønnsakene. Tilsett buljongpulver.

3. Kok i ca 40 minutter til alle grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper til slutt.


* Server med et dryss nykvernet pepper og flatbrød til. 



Likte du denne?
Jane H. Johansen er forfatter av VeganMisjonens kokebok og kursarrangør. Flere oppskrifter av Jane | Janes ukesmeny

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.