Du er her: Mat > Middag >

Chana Masala (vegan)



Kikerten er dronning uansett hvor den opptrer.
Her har den hovedrollen i den klassiske indiske retten chana masala sammen med løk, tomater og masse varme krydder. Det dufter mmmmmmmm :) (Av Jane H. Johansen, forfatter av veganMisjonens kokebok)

(2-3 pers)

1 gul løk
2 fedd hvitløk
0,5 dl rapsolje
2 ss garam masala
1 ts gurkemeie
1/4 - 1/2 ts chilipulver (smak til)
2 bokser hakka tomater
1 boks kikerter, skylt og avrent (evt 1,5 dl tørre som du bløtlegger over natta og koker møre)
litt salt (smak til)

1. Fres hakka løk og hvitløk i olje i en kjele.
2. Tilsett krydderet, la det frese litt. Rør! Det skal ikke bli brent.
3. Sleng oppi tomater og kikerter, la det koke ca 10 min. Smak til med evt mer krydder og salt.


* Om du liker det mer hot, er det bare å kjøre på med mer krydder

* Strø over finhakket persille eller koriander og server med ris, chapati og hummus.


Likte du denne?
Jane H. Johansen er forfatter av VeganMisjonens kokebok og kursarrangør. Flere oppskrifter av Jane | Janes ukesmeny

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


5 Comments

Denne var god! Jeg brukte litt mer av alle krydrene og ei ss sukker for å brekke den sure smaken fra tomaten. Denne kommer vi til å lage igjen. :-)

Den smakte veldig godt, men anbefaler og bruke litt mer av alle kryddrene for å få mer smak.

Chana masala er en av mine største favoritter - jeg faktisk blir hysterisk hvis jeg ikke kan spise chana masala minst en gang hver uke :}

Min versjon begynner med mørke sennepsfrø - må stekes når oljen er varm! - og ingefær ved begynnelsen, etterpå kommer løk, hvitløk og korianderfrø. Og spiskummin. Og gurkemeie. Og litt kanel. Og sterk curry og mango curry, fordi jeg har ingen selvdisiplin.

For å fjerne denne "skarpe" sure smaken av tomatene, kan man gjerne bruke et par spiseskje med kokosmasse! (Ja, kokosmasse. Indisk gastronomi pleier å bruke søte ting, ikke bare i desserter.) Kok dem sammen ved relativt høy temperatur for 3...4 minutter, og etterpå kan kikertene komme.

Utrolig godt forklart og jeg gleder meg til å prøve!! Masse takk til dere som hjelper veganske/ og andre som meg til å bli veganere. Takk takk!!!!!

Hei Ingvild, må få gratulere med en meget god oppskrift.

Jeg vil stemme i Anahit sine småendringer. Brune sennepsfrø stekt i olje først, mere chili, også alt det andre.
Også litt kokosfett. Sånn man kjøper på helsekost, cocosa eller hva det heter. Det er knall.
Og masse cumin.
Oooog rørt inn fetaost i sausen når retten er ferdig, hvis man føler seg dekadent eller helgeklar :)

Mmmmmm smatter fortsatt på dette, tusen takk for inspirasjonen :)

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.