Du er her: Mat > Middag >

Cashew-nøttestek (vegan)



Denne nøttestekvarianten inneholder også en del grønnsaker, samt bokhvete og råris som forhøyner næringsinnholdet betraktelig. Smaken er ganske nøytral, så du må gjerne prøve deg frem med litt forskjellige krydder og hvitløk om du ønsker en mer smaksrik utgave.

100 gr. cashewnøtter
1 dl. bokhvete -kokes i ca 15-20min
1 dl. råris - trenger 1 times koketid!
2-3 kokte poteter
1 kokt pastinakk eller sellerirot

3 ss. hakket persille
1/2 ss. havsalt eller 1 stor spiseskje grønnsaksbuljongpulver.
1ts pepper
2-3 fedd hvitløk, finhakkes


Cashewnøttene males og blandes med krydderene og hvitløken. Bokhveten kokes i en kjele for seg og risen i en annen (ideelt sett er det best å ha ferdigkokt ris klar pga koketiden). Skrell og kok potet/pastinakk i mindre terninger til møre.

Kjør potet/pastinakkblandingen til en glatt mos og bland alt sammen i en bakebolle. Ha røra over i en smurt og strødd form og stek på 225 grader i ca 45-60 min (du vil kunne se at steika slipper kantene.



Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


3 Comments

hva gjorde jeg galt? enda den sto mye lenger enn den skulle så var den helt rå og bløt inni :-(

Det er litt vanskelig for oss å svare på på sparket ut fra det du skriver, dessverre. Mange har laget denne og likt den godt. Synd å høre at du ikke fikk det til på første forsøk!

Hva menes med smurt & strødd form?
Skjønner selvsagt at man smører forma med fett, men strø hvaforno over?

Et konktret tips til anonym kommentar over her kan være å bruke en lavere form for eksempel, slik at steken blir fortere ferdig. :)

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.