Du er her: Mat > Middag >

Byggotto med sorte bønner (vegan)



Du kan få mye moro ut av en pakke byggryn!
Dette er en risottoliknende rett, men med byggryn istedenfor ris, derav navnet byggotto. (Av Jane H. Johansen, forfatter av veganMisjonens kokebok)

(2 pers)
Byggryn kler fryktelig godt å tilberedes på denne måten. De små delikate kornene ender opp med masse smak og en fin og fast konsistens som passer utrolig godt sammen med de møre sorte bønnene.


1 dl byggryn
1 rød løk, hakket
1 boks (= ca 3,5 dl) sorte bønner (eller 1,5 dl tørre som du bløtlegger over natta og koker møre)
3 dl vann
ca 3 store ts vegan buljongpulver (smak deg fram)
1 ts vegan smør
1 stor neve fersk gressløk, finklippet

1. Kok byggryna i rikelig med vann i 40 min. Sil av vannet.
2. Stek løken myk i en dæsj olje i en stor stekepanne. Tilsett byggryn, bønner, vann og buljong og la det hele koke uten lokk i ca 12 min, eller til vannet har kokt inn.
3. Til slutt rører du inn smøret, det gir et deilig smaksløft. Bland inn gressløk og server!



Likte du denne?
Jane H. Johansen er forfatter av VeganMisjonens kokebok og kursarrangør. Flere oppskrifter av Jane | Janes ukesmeny

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.