Du er her: Mat > Middag >

Budsjettmiddag: Polentapai med gulrot og purre (vegan)



I denne oppskriften brukes polenta som "eggerstatning". (Av Jane H. Johansen, forfatter av veganMisjonens kokebok)

Polenta fungerer nemlig perfekt til å binde paifyllet sammen og stivner litt på samme måte som egg. 
(3 pers)

paideig:
2,5 dl fint spelt- eller hvetemel
1/2 dl grovt rugmel eller annet grovt mel
1 ts salt
90 g vegan smør
1/4 dl kaldt vann

polentarøre:
4 dl vann
2 ts vegan buljongpulver
1 dl finkornet polenta

grønnsaksfyll:
1 medium gulrot, raspet
1 medium purre, kuttet i ringer

1. Lag først paideigen slik: Ha mel og salt i en bolle og smuldre inn smøret. Bland inn vann og elt raskt til en sammenhengende deig. Trykk deigen ut i en paiform (25-30 cm i diameter er passe størrelse).
2. Lag polentarøre slik: Ha vann og buljongpulver i en kjele og kok opp. Visp inn polentaen og la det koke i 5 min under stadig omrøring.
3. Bland gulrot og purre inn i polentaen og fordel fyllet i paiskallet.
4. Stek på 200 grader i ca 30 min. La paien avkjøle seg i en 10 minutters tid før servering.

* Denne paien smaker like godt kald dagen etter, så ta gjerne med pairester i lunchboksen!

Budsjett:
mel: 4 kr
smør: 5 kr
polenta: 5 kr
gulrot: 3 kr
purre: 3 kr
= 20 kr



Likte du denne?
Jane H. Johansen er forfatter av VeganMisjonens kokebok og kursarrangør. Flere oppskrifter av Jane | Janes ukesmeny

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


2 Comments

det er umulig å ikke spise kjøtt ! :O

der har du nok minst 2500 års vegetar-historie mot deg, Ragnhild. derimot er det sant at det er umulig å spise kjøtt uten å drepe et dyr først.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.