Du er her: Mat > Middag >

Brun saus (vegan)



God, gammeldags brunsaus lagd helt fra bunnen av. Du kan selvfølgelig "jukse" med å bruke litt sukkerkulør for en dypere farge. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Gir ca ½ liter.


Bruning:
3ss margarin
4ss hvetemel

Smelt margarinen i en stekepanne eller en tykkbunnet kjele. Når margarinen har sluttet å frese sikter du inn hvetemelet ved hjelp av en tesil mens du visper kontinuerlig. Fortsett å hold blandingen i bevegelse ved hjelp av vispen , slik at den ikke svir seg. Fortsett slik til du har oppnådd en dyp brunfarge.  

Pass på å ikke ha for sterk varme, bruk f.eks. et hakk eller to over middels. 

Når bruningen er klar tilsetter du en halv liter vann og en buljongterning/1ss buljongpulver (alternativt kan du også løse opp buljongterningen/pulveret i varmt vann på forhånd).

Tilsett gjerne 3-4 finhakkede sjalottløk og et knippe fersk rosmarin i sausen og la den koke i 5-10min før servering. Smak til med evt. mer salt og pepper. 



Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.