Du er her: Mat > Middag >

Blomkålsuppe (vegan)



Supper skal ikke undervurderes!
I denne nydelige blomkålsuppa brukes vegetabilsk melk isteden for kumelk. (Av Jane H. Johansen, forfatter av veganMisjonens kokebok)

(2 pers)

1 medium potet
1/2 blomkål, i små biter (ta med stilken også, den har mye smak og næring)
3-4 dl vann, ettersom hvor tykk du ønsker suppa
1 gul løk, hakket + 1/2 dl vann
1 dl mandelmelk (eller annen vegetabilsk melk som feks soyamelk)
2 toppa ts vegan økologisk buljongpulver
evt litt salt
fersk kruspersille, finhakket

1. Skrell og kok poteta (del den gjerne i biter, så koker den raskere).
2. Kok blomkålen mør i vannet, ca 4-5 min (den skal ikke bli overkokt).
3. Mens blomkålen koker, stek løken myk i litt olje + 1/2 dl vann.
4. Ta ut noen av de fine blomkålbukettene (ca halvparten) med en hullsleiv og legg de til side.
5. Ha løk og potet oppi kjelen med blomkålen, mos med en stavmikser til det er jevnt. Tilsett vegetabilsk melk og smak til med buljongpulver og evt litt salt.
6. Til slutt har du de fine blomkålbukettene oppi kjelen og gir det et lite oppkok.


* Strø over finhakket persille, noen dråper frisk sitronsaft og server med brød.

Likte du denne?
Jane H. Johansen er forfatter av VeganMisjonens kokebok og kursarrangør. Flere oppskrifter av Jane | Janes ukesmeny

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


3 Comments

Mmmm... prøvde blomkålsuppa i dag - veldig god :O)

best i test

Hmmmm. lagde den, smakte ikkje så godt

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.