Du er her: Mat > Middag >

Blomkålskofta (vegan)



Kofta lages både av kjøtt og grønnsaker tradisjonelt sett, og betyr noe sånt som "å male". Det er rett og slett en farse. Denne indisk-ayurvediske varianten fritteres og serveres med en ganske nøytral saus fremfor en mer hot (som ofte er vanlig).

Saus:
12 skoldede tomater
1 ss sukker
1 laubærblad
1.5 ts. paprikapulver
30 gr veg. margarin
1 ts. basilikum

Koftaboller:
1½ blomkålshode
2 dl. kikertsmel
1 ts. kummin
1 ts. koriander
1 ts. gurkemeie
1 ts. ingefær
1 ts. paprikapulver
olje til fritering

Sausen lager du ved å koke opp de skoldede tomatene og de andre ingrediensene til de danner en tykk saus. Tilsett salt og pepper etter smak når sausen er ferdig.

Hakk blomkålen til svært fine biter, evt. med foodprocessor, og bland den med kikertmelet, krydrene og evt .litt vann dersom konsistensen blir for tørr. Salt etter smak. Lag så runde boller av deigen med ca. 3 cm. tykkelse. Frityrstek deretter bollene i varm olje til de er gyldenbrune (oljen skal ikke være så varm at den ryker, men varm nok til at bollene freser - stek noen om gangen).

La bollene renne av seg overflødig olje, hell over sausen og server med godt brød eller ris til.

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.