Du er her: Mat > Middag >

Involtini di melanzane (aubergineruller) (vegan)Disse rullene er perfekt kosemat en lørdags kveld, eller som en smakfull forrett i festlig lag.

10-12 ruller

1 porsjon enkel tomatsaus
1 stor aubergin
1 liten baguette (1-2 dager gammel)
1 ss olivenolje
1 stort fedd hvitløk, hakket
noen blader fersk basilikum
salt og pepper

Forvarm ovn til 200'. Skjær den ene siden av auberginen så den ligger støtt, og skjær den så i tynne skiver på langs. Legg skivene på tørkepapir, dryss godt med salt over, legg over mer tørkepapir og sett noe tungt oppå, la stå i 30 min. (Dette smaksetter auberginen og sørger også for å redusere fettinntaket deres under steking.)

Tørk vekk eventuelle saltrester og stek skivene i litt olivenolje til de er myke. Har du vært flink og skjært tynt skal ikke dette ta lang tid. Legg skivene til å trekke på tørkepapir.

Skjær skorpene av baguetten og riv den i biter oppi en bolle. Miks med stavmikser til du får brødsmuler. Ha oppi hvitløk, basilikum, olivenolje og litt salt og pepper og miks igjen. Blandingen skal være løs, men det skal gå an å presse den til en fast ball mellom fingrene.

Legg ca en teskje av blandingen i nedre halvdel av en aubergineskive og rull. Fest rullen med en tannpirker og legg den i en ildfast form. Gjenta med resten av skivene. Hell til sist over tomatsausen.

Pakk formen inn i folie og bak i 20-25 min. 


Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les merHar du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.