Du er her: Mat > Middag >

Aubergine- og soppspyd

Lettlagde grillspyd servert med en enkel salat. Kan også tilberedes i stekeovn.

18 aromasjampinjonger
1 stor aubergine (ca 350 g)
olje til pensling

Marinade:
6 ss olivenolje
3 ss soyasaus
1 ss vinedikk
1 hvitløksbåt, presset
salt og pepper etter smak

Til servering:      
snittet kinakål
slangeagurk skåret i fyrstikkstore strimler

Pynt:      
2 ss finhakket koriander

Fremgangsmåte:

1. Del soppen i to og skjær auberginen i 2 cm tykke skiver som igjen deles i kvarte biter. Legg grønnsakene ved siden av hverandre på et fat eller en tallerken som ikke er av metall.
2. Bland sammen marinaden og pensle grønnsakene godt. De skal være godt dekket. Sett dem til marinering i minst en time. Snu dem et par ganger under marineringen.
3. Tre sopp og aubergine vekselvis på 12 spyd. Pensle med olje og grillstek dem i stekeovnen eller over grillkull. Stek spydene i ca 10 min, til de er pent gylne. Snu dem ofte og pensle med olje underveis.
4. Legg spydene på en seng av kinakål- og agurkstrimler. Drypp over litt sataysaus og servér resten av sausen ved siden av. Dryss over den finhakkede korianderen og servér straks.



Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.