Du er her: Mat > Middag >

Oslogryta (vegan)



- en smakebit fra VeganMisjonens kokebok (Av Jane H. Johansen, forfatter av veganMisjonens kokebok)

(4 pers)

Du har kanskje hørt at Oslo ofte kalles for "Oslogryta"? Det er visstnok fordi byen ligger i en slags grop/gryte i terrenget. Jeg har lenge tenkt på å lage en matrett som kan passe til dette navnet, for dette høres da unektelig ut som en middagsrett.

Kriteriene for min Oslogryte var at den skulle være litt som byen selv; en salig blanding av mye rart kokt sammen i en spennende og fargerik gryte.

Her har du resultatet, og den lever så absolutt opp til kriteriene. At den i tillegg smaker herlig, metter godt i magen og er sunn som en fjelltur er heller ikke å forakte.


2 dl små røde linser
100 g sellerirot, kuttet i små biter
1 bit søtpotet (ca 150 g), i små biter
1 stor bit fersk ingefær (ca 2 ss), finhakket
1/2 purre, hakket smått
1 cm bit fersk rød chili, finhakket
5 dl vann
1 ss vegansk buljongpulver
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie
1 krm hele korianderfrø
1 dl frosne grønne erter (tilsettes til slutt)
 
1. Ha alle ingrediensene unntatt grønne erter i en stor kjele.
2. Kok det hele i 15-20 minutter, til alt er mørt. Tilsett ertene det siste minuttet.

* Strø over litt finhakket frisk persille og server Oslogryta med tykke skiver grovbrød.

Se også: Veganmisjonens kokebok.



Likte du denne?
Jane H. Johansen er forfatter av VeganMisjonens kokebok og kursarrangør. Flere oppskrifter av Jane | Janes ukesmeny

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: Middagsretter
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Pizza med spinatpesto og bearnaise
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.
les mer

Corndogs
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.
les mer

Gulasj med linser
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!
les mer

Pastaboller
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


1 Comment

Dette er en oppskrift jeg har brukt mange ganger - med stort hell! Har brukt vanlig potet istedenfor søtpotet, og har ikke alltid erter oppi (men erter er nesten et MUST:) Anbefales på det sterkeste:D

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.