Vegetar- og veganoppskrifter: middagsretter

Her finner du matstoff fra Oppskriftbasen som passer til disse kriteriene:

Middagskaker av kikerter (vegansk)
Alle kan lage kikertkaker til middag!

Emneord: |

Tacosuppe (vegansk)
En herlig suppe med tacosmak! Server med ris og tortillachips.

Emneord: |

Pizza med spinatpesto og bearnaise (vegansk)
Kan pizza uten kjøtt og ost være godt? Ja! Grønnsakspizza med spinatpesto og bearnaise-saus er uten tvil den beste pizzaen jeg har smak, noensinne.

Emneord: |

Corndogs (vegansk)
Har ikke alle sett i amerikanske filmer at de spiser pølser på pinner? Her er sjansen til å smake din egen veganske versjon av disse.

Emneord: |

Gulasj med linser (vegansk)
En vegansk og dyrevennlig versjon av den ungarske nasjonalretten gulasj. En smakfull og mettende hovedrett!

Emneord: |

Pastaboller (vegansk)
Et fint kjøttfritt alternativ til klassikeren spagetti med kjøttboller.

Emneord: |

Scrambled Tofu (vegansk)
Vegansk superklassiker som kommer i uendelig mange varianter, supert pålegg såvel som en del av en brunch-/lunsjtallerken!

Emneord: | |

Blomkålsuppe (vegansk)
Supper skal ikke undervurderes!
I denne nydelige blomkålsuppa brukes vegetabilsk melk isteden for kumelk.

Emneord:

Høstsalat (vegansk)
Enkel, men raffinert salat basert på høstlige ingredienser. Passer perfekt til lunsj!

Emneord:

Tradisjonell tomatsuppe (vegansk)
Hvis du forbinder tomatsuppe med Toro-poser er det kanskje på tide å utvide horisonten litt...

Emneord: |

Linsegryte (vegansk)
Denne gryta kan lett oppgraderes ved å tilsette forskjellige grønnsaker etter smak.

Emneord: |

Kinesisk wok m/ bok choi og tofu
Wok og nudler kan varieres i det uendelige. Denne, med bok choi, smaker akkurat like godt som den ser ut...

Emneord: | |

Squash & gulrotpannekaker (vegansk)
Litt i det nostalgiske hjørnet? Disse grønnsakspannekakene er et håndfast bevis på hvorfor noen retter forblir klassikere.

Emneord:

Lindrende linsesuppe (vegansk)
Suppe er ikke lenger bare suppe når du har smakt denne: en heftig linsesuppe med masse smak og kjærlighet!

Emneord:

Involtini di melanzane (aubergineruller) (vegansk)
Disse rullene er perfekt kosemat en lørdags kveld, eller som en smakfull forrett i festlig lag.

Emneord: |

Marinert grillsopp (vegansk)
Hele sopp er perfekt til grilling! Smakssetter du den med en marinade / grillsaus blir resultatet ekstra saftig og smakfullt. Her får du oppskriften på en kjempegod balsamicobasert marinade.

Emneord:

Grillspyd med marinert tofu (vegansk)
Grønnsaksspyd er og blir en vegetarklassiker på grillen, men hvorfor ikke pare spydene med litt marinert tofu også? Det er både grillvennlig og holder deg mett lengre.

Emneord:

Seitanpølser (vegansk)
Seitanpølser passer til alt man ellers ville brukt vanlige pølser til – også på grillen! Oppskriften er hentet fra Den Norske Vegankokeboken.

Emneord: |

Budsjettmiddag: Grønnsakswok med peppersaus (vegansk)
En spennende aubergine- og paprikawok med herlig peppersaus.

Emneord: |

Oslogryta (vegansk)
- en smakebit fra VeganMisjonens kokebok

Emneord:

Budsjettmiddag: Polentapai med gulrot og purre (vegansk)
I denne oppskriften brukes polenta som "eggerstatning".

Emneord: |

Pasta med kremet brokkolisaus (vegansk)
På utkikk etter en god, kremet pastasaus som også er veganvennlig? Nå slipper du å lete mer!

Emneord: | |

Suppe med kikerter og kokosmelk (vegansk)
Denne suppa er rett og slett fryktelig god. Prøv den du også, kanskje du blir hekta!

Emneord:

Italiensk pizzabunn (vegansk)
Italienerne er kjent for sine tynne, sprø pizzabunner som trilles ut med stor presisjon og kjærlighet for faget. Nå kan du prøve deg med denne oppskriften hjemme:

Emneord: |

Pizzabunn med innbakt urterand
Klar for å sprite opp den tradisjonelle "familiepizzaen"? Denne luftige, litt tykkere bunnen har helt klare referanser til den amerikanske pizzatradisjoner.

Emneord: |

Vegansk "ostesaus" til pizza (vegansk)
Visst finnes det veganske osteerstatninger, men ofte kan det være like godt å lage sin egen. Denne har et hint av sennep som både gir mer fylde i smaken og en gyldengul farge.

Emneord: |

Hva skal jeg ha på pizzaen?
Safer du ofte på den samme pizzatoppingen gang etter gang? Få inspirasjon og ideer til å prøve noe nytt neste gang, da vel! Her får du mange gode fyll-forslag:

Emneord:

Tomatsaus til pizza (vegansk)
Denne basisoppskriften gjør pizzabakingen til en lek! Sausen vispes sammen i løpet av få minutter og krever heller ingen varmebehandling før bruk.

Emneord: |

Kald tomat- og fenikkelsuppe (vegansk)
Rawfood er en av de heteste trendene innen vegetarverdenen. Her får du en suppe som er kjempegod, helt uten varmebehandling!

Emneord: |

Mock duck/chicken på 1-2-3
Navnet får noen til å rynke på nesa. Men i Japan kalles det seitan, og under det navnet er samme produkt plutselig trendy, slik som sushi.

Emneord: |

Klassisk nøttestek (vegansk)
En av de virkelig klassiske "festrettene" som enkelte ville plassert ved siden av vegetarianer i ordboken. Denne varianten er ganske nøytral på smak og kan med fordel spisses til litt med andre krydder etter eget ønske.

Emneord: | |

Cashew-nøttestek (vegansk)
Denne nøttestekvarianten inneholder også en del grønnsaker, samt bokhvete og råris som forhøyner næringsinnholdet betraktelig. Smaken er ganske nøytral, så du må gjerne prøve deg frem med litt forskjellige krydder og hvitløk om du ønsker en mer smaksrik utgave.

Emneord: |

Syv sorter sushi- helt uten fisk! (vegansk)
Lei av julemat allerede? Prøv hjemmelaget sushi isteden!

Emneord:

Rødkålsalat med ruccola (vegansk)
Krisp salat vendt i persille- / hvitløksdressing. Passer fint til litt tyngre middager med sitt friske uttrykk.

Emneord: | |

Kikertsalat (vegansk)
Salat som gjør seg godt som en del av et tapasbord, som base for en rask middag, eller rett og slett som tilbehør til annen mat.

Emneord:

Grønnkålsalat inspirert av Ernst Rögler (vegansk)
Ernsts' grønnkålsalat var et fast innslag utover høsten og vinteren på Vegeta Vertshus.

Emneord: | |

Taco (veganvennlig)
Vi slutter av våre meksikanske uker på veg-veg.no med taco - på vegetarmåten. Enklere blir det ikke!

Emneord:

Grønnsakslapskaus (vegansk)
Ingenting dufter så herlig som en god gammeldags grønnsakslapskaus som står og godgjør seg på ovnen. Dette er genial mat som er enkel å lage og som smaker like fabelaktig godt hver gang.

Emneord: |

Urtekokte erter og ovnsstekte dillpoteter (vegansk)
Dette er en smart måte å koke erter på for å lure inn masse ekstra smak. Trikset er ganske enkelt: å koke ertene sammen med friske urter. Resultatet blir en middagsrett full av rene smaker og fine konsistenser.

Emneord:

Taco med bønnestuing (vegansk)
"Fredagstaco" er i ferd med å bli et begrep rundt om i de norske hjem.
Her får du den i vegansk utgave med bønnestuing og hjemmelaget tomatsalsa.

Emneord:

Byggotto med sorte bønner (vegansk)
Du kan få mye moro ut av en pakke byggryn!
Dette er en risottoliknende rett, men med byggryn istedenfor ris, derav navnet byggotto.

Emneord: |

Pasta med rød pesto og grønnsaker (vegansk)
Denne deilige pastaretten er kjapp og enkel å lage, noe som gjør den svært godt egnet som hverdagsmiddag.

Emneord: |

Chana Masala (vegansk)
Kikerten er dronning uansett hvor den opptrer.
Her har den hovedrollen i den klassiske indiske retten chana masala sammen med løk, tomater og masse varme krydder. Det dufter mmmmmmmm :)

Emneord: |

Enkel burritos (vegansk)
Stort mer meksikansk enn dette blir det ikke... en mettende rett som er lekende lett å lage!

Emneord: |

Burritos al horno (veganvennlig)
Burritos al horno er ovnsgratinerte, fylte tortillas. Beregn ca. 2 tortillas per person.

Emneord: |

Quesadillas (veganvennlig)
Ostefylte, pannestekte tortillas

Emneord: |

Nachos (veganvennlig)
En av de mest kjente rettene fra det meksikanske kjøkkenet er også en av de mest lettlagde. Vi viser deg hvordan!

Emneord: | |

Grønn ertepurè (vegansk)
Grønn, fresh purè av frosne erter. Spekket med sunne næringsstoffer, proteiner og ikke minst god på smak!

Emneord: |

Vegeta Vertshus' pizza (veganvennlig)
Den originale oppskriften fra gode, gamle Vegeta vertshus.

Emneord: |

Seitansteik (vegansk)
Rask og enkel seitansteik som ikke krever spesielt mye innsats å lage. Avbildet øverst til høyre.

Emneord: | |

Karriris (vegansk)
En glimrende måte å gjøre risen ekstra delikat på, eller som en enkel rett i seg selv.

Emneord: |

Gulrotburgere (vegansk)
Gulrøtter, mel og tahin utgjør basen i denne sunne oppskriften.

Emneord:

Spinatsalat (vegansk)
Den aller beste maten er ofte svært enkel og lite avhengig av tidkrevende tilberedningsmetoder for å få frem de beste smakene....

Emneord: |

Aubergineform (vegansk)
Lasagne er gjerne noe av det første man tenker på når man tenker på mat fra Italia. Med sin lagvise oppbygning minner aubergineform om lasagne. Men ikke bare er smaken annerledes: konsistensen er nemlig mer mettende, uten å gi den tunge etterpåfølelsen man fort får av lasagne.

Emneord: |

Ris med cashewnøtter og paprika (vegansk)
Med denne sideretten kan du piffe opp ethvert måltid et hakk eller to.

Emneord: |

Indisk grønnsaksrett (vegansk)
En lettlaget, indisk middagsrett.

Emneord: | |

Aubergine- og soppspyd
Lettlagde grillspyd servert med en enkel salat. Kan også tilberedes i stekeovn.

Emneord:

Tabbouleh
Tabbouleh er en selvskreven gjest blant flere mezzeretter i arabisk matkultur. Salaten baserer seg i hovedsak på tre ingredienser: bulgur, bladpersille og mynteblader.

Emneord:

Seitanpølser i julevennlig utgave (vegansk)
Veganske pølser med tradisjonelt julekrydder - perfekt til julemiddagen.

Emneord: | |

Ruccolapesto (vegansk)
Ruccola gjør seg absolutt godt i pesto og er et langt rimeligere alternativ til basillikum.

Emneord: | | |

test01oppskriften (vegansk)
En herlig oppskrift

Emneord:

Raw Taco (vegansk)
Tacovariant med svært autentisk smak og tilfredstillende konsistens.

Emneord: |

Vegetariske vårruller (vegansk)
Vårruller er ingen heksekunst å få til hjemme. Hvorfor ikke invitere vennegjengen, eller flere i familien på vårrull-verksted? Det er både sosialt, morsomt og smaker godt!

Emneord: |

Søtpotetgnocchi (vegansk)
Gnocchi (gnocco, entall) er en Italiensk spesialitet. Selve ordet betyr rett og slett klump, som virker ganske logisk med tanke på hvordan gnocchi ser ut.

Emneord:

"Medisterkaker" (vegansk)
Denne farsen henter smak fra tradisjonelle julekrydder som også brukes i medisterkaker av kjøtt.

Emneord: |

Brun saus (vegansk)
God, gammeldags brunsaus lagd helt fra bunnen av. Du kan selvfølgelig "jukse" med å bruke litt sukkerkulør for en dypere farge.

Emneord: |

Sommerwraps (veganvennlig)
Wraps med stekt tofu, salat og en frisk dressing med bl.a. eple i.

Emneord: |

Bakt paprika med kremet soppfyll (veganvennlig)
Kan også pakkes inn i folie og grilles.

Emneord: |

Avokadosalat (vegansk)
Enkel, kjapp og delikat salat som passer utmerket som tilbehør til et uttall middagsretter, grillmat eller til lunsj. Her kan man enkelt tilsette litt ristede pinjekjerner, valnøtter eller litt bønner for variasjon.

Emneord: | | |

TofuSun (vegansk)
Tofubasert salat som passer utmerket til grilling eller som en lett sommermiddag.

Emneord: |

Eple-pastasalat (vegansk)
Super salat til varme dager når man ikke orker å tilbringe mye tid på kjøkkenet!

Emneord: |

Kålrotstappe med røde linser (vegansk)
De røde linsene gir ikke bare stappa en rundere smak og en mykere konsistens, men bidrar alt i alt til et sunnere produkt!

Emneord: |

Grønnsaksfrikadeller (vegansk)
Enkelt, klassisk og godt!

Emneord: |

Speltpizza med veganost og tofu-pølsebiter (vegansk)


Emneord: | |

Pilaffris (vegansk)
Pilaff refereres stort sett til ris som er frest raskt i olje før koking. Smakstilsetninger varierer selvsagt, så her må du bare prøve deg frem til en kombinasjon du selv liker. Denne oppskriften er en ganske basic variant som tåler eksperimentering.

Emneord:

Spinat og bønnetilbehør (vegansk)
Svært allsidig blanding som enten kan brukes som tilbehør eller blandes med f.eks ris, bulgur, couscous, quinoa osv for en enkel lunsj/middag

Emneord: | |

Sopp i tomatsaus (vegansk)
Enkelt tilbehør som lett kan gjøres om til en selvstendig rett med f.eks ris, hirse, quinoa el.l. til. Du kan også tilsette ulike ferdigprodukter som tofu, seitan osv om du ønsker det.

Emneord: |

Alu Bharati (vegansk)
Kan serveres som tilbehør til en rekke ulike retter, men gjør seg kanskje spesielt godt som en del av et koldtbord/buffet.

Emneord: |

Falafler (vegansk)
Falafler lages vanligvis av ukokte kikerter, favabønner eller en blanding av disse. Litt avhengig av tradisjon og geografi.

Emneord:

Rødbetkofta (veganvennlig)


Emneord: |

Kålsuppe (vegansk)
Kål er rikt på vitaminer og mineraler. Spesielt C- og B-vitamin. Kål er svært allsidig og kan både kokes, stues, stekes og serveres rå. Så, hvorfor ikke prøve denne suppen?

Emneord:

Blomkålskofta (vegansk)
Kofta lages både av kjøtt og grønnsaker tradisjonelt sett, og betyr noe sånt som "å male". Det er rett og slett en farse. Denne indisk-ayurvediske varianten fritteres og serveres med en ganske nøytral saus fremfor en mer hot (som ofte er vanlig).

Emneord: |

Squash- og paprikasabji (vegansk)
Sabji (el sabzi) betyr rett og slett noe sånt som krydret grønnsaksrett. Spises mye i India/Pakistan.

Emneord: |

Amerikansk julesuffle (vegetarisk, men ikke vegan)
God gammeldags vegetarsufflè! Prøv denne klassiske oppskriften neste gang du er i det tradisjonelle hjørnet. Passer godt som en del av jule- / høytidsmiddagen.

Emneord: | |

Høstsuppe (vegansk)
Fyldig suppe for kalde kvelder. Kan også tilberedes med flere/andre typer rotgrønnsaker etter smak og utvalg.

Emneord: |

Potet- og purresuppe (vegansk)
Dette har ikke blitt en klassisk kombinasjon uten grunn! Denne suppen kan gjerne serveres som forrett eller som en fullstendig middag med litt godt brød ved siden av.

Emneord: |

Bulgarsk linsesuppe (vegansk)
Tips: Tilsett gjerne et par gulrøtter og litt stangselleri til denne suppa (deles opp i små terninger og stekes sammen med løken)

Emneord:

Mandel- og purresuppe
Tips: Om du rister mandlene først (tørr panne) vil du få frem mye mer av den gode mandelsmaken!

Emneord:

Blomkålsuppe med ost (veganvennlig)
Det finnes mange oppskrifter på nettopp blomkålsuppe, denne har en overaskende vri med reddiker i seg.

Emneord: |

Løksuppe (vegansk)
Løk kalles ofte for fattigmanns-trøffel da den gir mye smak for å være så billig. Selv om rå løk inneholder nesten 90% vann er det også plass for nyttige vitaminer og mineraler. I tradisjonell fransk løksuppe bruker man kjøttbuljong og avslutter gjerne med brødkrutonger og ost. I denne veganske utgaven fungerer grønnsaksbuljong og tomatjuice som væskebase. Hvitløken er også med på å gi dybde i smaken

Emneord: |

Ertesuppe (vegansk)
Erter er rikt på proteiner, vitaminer, jern og andre mineraler. Billig er det også. Denne tradisjonelle suppen både mettende og næringsrik på en gang.

Emneord: |

Piroger med fyll
Piroger er utbredt over store deler av verden, men stammer oprinnelig fra øst europa. De spises enten som middag eller dessert -avhengig av hva de fylles med. I Polen spises ofte piroger som en del av julemiddagen, gjerne fylt med surkål og tørket sopp. Denne oppskriften er tilpasset norske vaner og passer til alt fra barnebursdager til lunsj eller turmat (innpakket i folie og forsiktig varmet opp på bålet)

Emneord: | |

Coctailsalat (veganvennlig)
Dette er en type salat som man lett ser for seg som en del av et koldtbord fra 60-tallet, men det er jo inn å være retro så hvorfor ikke prøve denne til neste temafest? Her er det både klementiner, asparges og sjampinjonger i skjønn forening med rømme og salatblader.

Emneord:

Valnøttsalat (vegansk)
Tips: Om du rister valnøttene litt først i en tørr panne vil du få frem mye mer smak.

Emneord:

Soppstuing med asparges (veganvennlig)
Et klassisk vegetarmåltid

Emneord: |

Tomatsalat (vegansk)
Denne salaten blir spesielt god om du spanderer litt ekstra på gode tomater. De "vanlige" tomatene som stort sett er å få tak i, blir skjeldent ordentlig modne og har heller ikke så mye smak i seg.

Emneord: |

Vintersalat (salat av sesonges grønnsaker) (vegansk)
Enkel salat som godt kan varieres med ulike typer dressinger.

Emneord: |

Grønn salat (vegansk)
Mange er kanskje skeptisk til å putte blomkål i salat, men om man bruker små nok biter blir inntrykket ganske annerledes. Blomkålen tilføyer ikke bare nyttige næringsstoffer, men også en ekstra sprøhet som definitivt gjør seg i kontrast til f.eks sjampinjongene.

Emneord:

Potetsalat (vegansk)
Kjapp potetsalat uten rømme.

Emneord: | |

Enkel gulrotsalat (vegansk)
Salat basert på revne gulrøtter passer godt til mange middagsretter, men kan også spises som en lett måltid i seg selv.

Emneord: |

Eple- og rosinsalat (veganvennlig)
Søt-syrlig eplesalat med rømme- og kefirdressing.

Emneord: |

Salat med bønner og oliven (veganvennlig)
Bønnebasert salat med bl.a. kinakål og oliven.

Emneord:

Spaghetti alla puttanesca (vegansk)
Originalversjonen av Napolis infamøse pastarett inneholder ansjos, men denne vegetariske varianten er minst like slagkraftig.

Emneord: | |

Pizza di patate (potetpizza) (vegetarisk, men ikke vegan)
Pizzavariant med røtter i det Napoletiske kjøkkenet. En litt annerledes pizza sett med norske øyne, men er absolutt verdt å sjekke ut! Har du utegrill i stein (med tak)? De passer ypperlig til pizzasteking.

Emneord: | |

Ovnsbakte rødbeter (vegansk)
Enkelt og godt tilbehør til mange middagsretter, passer også godt til f.eks julemiddagen

Emneord: |

Enkel tomatsaus (vegansk)
Hendig oppskrift som kan brukes på for eksempel pizza, pasta og i lasagne.

Emneord: |

Løkpai (vegansk)
Middagspaier er super gjestemat og passer godt med en god salat til.

Emneord: |

Festgrateng (vegansk)
Lettvindt potetgrateng.

Emneord: | |

Gratinerte poteter (veganvennlig)
Klassisk rett som passer til så mangt!

Emneord: |

Gulrotform med ostesaus (vegetarisk, men ikke vegan)
Gulrøtter gratinert i ostesaus.

Emneord:

Selleri- og spinatform (vegetarisk, men ikke vegan)
Enkel ovnsform som kan passe som tilbehør til de fleste typer middagskaker / burgere.

Emneord:

Grønnsaksgrateng (vegetarisk, men ikke vegan)
"Hverdagsform" som kan passe ved siden av så mangt!

Emneord: |

Lasagne (vegetarisk, men ikke vegan)
Lasagne er en rett som må lages med følsomhet; det er ikke bare noen ingredienser blandet med pasta! Lasagne består av tre lag sauser lagt lagvis mellom plater med lasagne og parmesanost. Parmesanosten bør være fersk -hvis du får tak i.

Emneord: |

Valnøtt- og osteform (vegetarisk, men ikke vegan)
Ovnsform basert på nøtter, ris og ost. God gammeldags vegetarmat!

Emneord: |

Vegetarpostei (vegansk)
Med denne posteien kan du godt prøve deg frem med ulike smakstilsetninger for å variere.

Emneord:

Grønnskaspostei (veganvennlig) (vegansk)
Denne retten kan både spises varm og kald (som pålegg).

Emneord: | |

Soyabønnestek med eple og svisker (vegetarisk, men ikke vegan)
"Stek" av bl.a. soyabønner, linser og epler.

Emneord: |

Rårevne grønnsaker i form (vegansk)
Denne ovnsformen passer perfekt når tilgangen på rotgrønnsaker er som størst. Dette er med andre ord en ypperlig måte å nyte noe av det beste fra norsk landbruk -nemlig alle de gode grønnsakene.

Emneord: |

Makaronigrateng med bechamelsaus (vegansk)
Denne retten er ganske enkel å lage og passer bra til for eksempel stekt tofu. Retten er også i tråd med makrobiotiske prinsipper (som bl.a. Alicia Silverstone sverger til).

Emneord: | |

Grønnsakssuppe med maisflak (vegansk)
Velprøvd konsept -ny vri! Denne suppen er dessuten i tråd med makrobiotiske prisipper for matlagning.

Emneord: |

Russisk suppe (vegansk)
Fyldig og god suppe som passer fint inn i et studentbudsjett. Oppskriften er dessuten i tråd med makrobiotiske prinsipper for matlagning.

Emneord: |

Snittbønnesuppe (vegansk)
Suppe med rikelig av gode grønnsaker. Oppskriften er dessuten i tråd med makrobiotiske prinsipper for matlagning.

Emneord: |

Gulrotomelett (vegansk)


Emneord: |

Veggisburger av ris & grønnsaker (vegansk)
Disse kakene kan enkelt varieres med forskjellig krydder, smakstilsetninger og ingredienser. Prøv f.eks med pastinakk og søtpotet, eller rødbeter og potet!

Emneord:

Blomkålsfrikadeller (vegetarisk, men ikke vegan)


Emneord:

Rødbetbiffer (vegansk)
Det blodigste du noen gang kommer en vegetarbiff!

Emneord: |

Hirsekoteletter (vegansk)
Hirse er rikt på B-vitaminer, jern, kalsium, magnesium og sink!

Emneord:

Linseburger (vegansk)
Linser er både næringsrikt og allsidig!

Emneord:

Havrekarbonader (veganvennlig)
Kaker av bl.a. havre og nøtter som passer perfekt til tradisjonsmiddagen. Kan evt. også spices opp med litt hvitløk og chili!

Emneord:

Nøttekaker med havregryn (vegansk)
Hasselnøtter både smaker godt, fungerer som et ypperlig bindemiddel og er rike på fornuftig fett, proteiner og jern!

Emneord:

Hveteburgere (vegansk)


Emneord:

Potetlasagne (vegetarisk, men ikke vegan)
Annerledes lasagnevariant basert på poteter og aubergine.

Emneord: |

Italiensk tomatsuppe (vegansk)
Tomatsuppe lagd fra bunnen av på italiensk vis!

Emneord: |

Stroganoff (vegansk)
Opprinnelig russisk rett som har spredt seg over hele verden i mer eller mindre forskjellige utgaver. Her er den altså i en veganversjon.

Emneord: |

Risotto m/ ananas og karri (vegansk)
Ordentlig risotto er egentlig et realt stykke håndtverk. Risen skal tilberedes i flere steg hvor man gjerne begynner med å steke risen lett i smør eller olje

Emneord:

Lettvint sommergryte (vegansk)
Rask gryte for late sommerkvelder.

Emneord: |

Paprikagryte (vegansk)
Enkel gryte for dager hvor man ikke føler for de helt store kulinariske krumspringene.

Emneord: |

Maisgryte (vegansk)
Denne gryten baserer seg i all hovedsak på ingredienser som er lette å få tak i.

Emneord:

Kålsuppe (vegansk)
Kål er rikt på vitaminer og mineraler. Spesielt C- og B-vitamin. Kål er svært allsidig og kan både kokes, stues, stekes og serveres rå. Så, hvorfor ikke prøve denne suppen?

Emneord:

Kinesiske grønnsaker m/ ris (vegansk)
Hvorfor kjøpe stekte grønnsaker med ris når du lager det enklere selv?

Emneord: |

Kikerter med ris (vegansk)
Enkel gryte som kan regnes som et komplett måltid, da alle næringsgruppene blir dekket.

Emneord: | |

Hvite bønner i tomatsaus (vegansk)
En sunnere, hjemelagd variant til hermetikkboksen på butikken.

Emneord: | |

Gulrotgryte (vegansk)
Enkel gryte med enkle ingredienser, det blir enkel mat rett og slett. Kanskje ikke hipt og fresht, men i blant føler man noe mer tradisjonelt.

Emneord: |

Fylte kålblader m/ soppsaus (vegansk)
Fylte kålblader er en tradisjonsrik rett som spises over store deler av verden. Fyllet varierer veldig, men vegetariske utgaver er ikke uvanlig.

Emneord: |

Hvitløk/persilledressing (vegansk)
Kjapp, men god dressing som blir overaskende fyldig. Passer til det meste, men gjør seg ekstra godt sammen med rødkålsalat.

Emneord: |

Ratatouille (vegansk)
Prøv denne varianten av den klassiske franske retten, som både kan nytes som en selvstendig rett (sammen med f.eks brød eller ris) eller som tilbehør.

Emneord: |

Soyaragu (vegansk)
Ragù brukes vanligvis om en kjøttbasert saus. F.eks ragù alla bolognese (populært kalt bolognese saus). Her får du en helt vegansk variant som kan serveres til ulike typer pasta.

Emneord: | |

Potetpanne med champignon og løk (veganvennlig)
Ovnsform basert på poteter, chapignon og løk. Passer godt ved siden av ulike middagskaker, stekt tofu, el.l.

Emneord: |

Sopp i tomatsaus (vegansk)
Enkelt tilbehør som lett kan gjøres om til en selvstendig rett med f.eks ris, hirse, quinoa el.l. til. Du kan også tilsette ulike ferdigprodukter som tofu, seitan osv om du ønsker det.

Emneord: |




I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.