Vegetar- og veganoppskrifter: Meksikansk mat

Mye av maten fra Meksiko er vegetarisk, eller kan lett gjøres vegetarisk ved at man bytter ut kjøtt med bønner, kjøttdeig med soyadeig, osv. I dette kjøkkenet finner vi mye chili, hvitløk, tomater, mais, bønner, tortillas, og mye fingermat.

Oppskriftene er hentet fra Vegetarnytt nr 14, bladet som sendes til alle medlemmer av Norsk Vegetarforening.

Disse rettene er lettlagde og tilpasset norske forhold, og de kan kombineres og serveres samtidig.

Taco (veganvennlig)
Vi slutter av våre meksikanske uker på veg-veg.no med taco - på vegetarmåten. Enklere blir det ikke!

Emneord:
Type: Middagsretter


Taco med bønnestuing (vegan)
"Fredagstaco" er i ferd med å bli et begrep rundt om i de norske hjem.
Her får du den i vegansk utgave med bønnestuing og hjemmelaget tomatsalsa.

Emneord:
Type: Middagsretter


Rød salsa (vegan)
Salsa betyr rett og slett saus. Her i Norge omtales salsa primært som en tomatbasert, sterk saus som fins i et uttall varianter på butikken.

Emneord: |
Type: Tilbehør


Enkel burritos (vegan)
Stort mer meksikansk enn dette blir det ikke... en mettende rett som er lekende lett å lage!

Emneord: |
Type: Middagsretter


Burritos al horno (veganvennlig)
Burritos al horno er ovnsgratinerte, fylte tortillas. Beregn ca. 2 tortillas per person.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Guacamole (vegan)
Guacamole på boks vil aldri bli det samme etter å ha forsøkt denne autentiske oppskriften fra en meksikansk landsby!

Emneord: |
Type: Tilbehør


Quesadillas (veganvennlig)
Ostefylte, pannestekte tortillas

Emneord: |
Type: Middagsretter


Nachos (veganvennlig)
En av de mest kjente rettene fra det meksikanske kjøkkenet er også en av de mest lettlagde. Vi viser deg hvordan!

Emneord: | |
Type: Middagsretter


Raw Taco (vegan)
Tacovariant med svært autentisk smak og tilfredstillende konsistens.

Emneord: |
Type: Middagsretter