Vegetar- og veganoppskrifter: Makrobiotikk og makrobiotisk mat

Makrobiotikk er en kostholdsform med opphav i Japan og det østlige Asia. Makrobiotisk mat er som regel 100% vegetarisk.

Makrobiotisk mat består av en stor andel grove kornprodukter og mye varmebehandlet mat, sammensatt etter et spesielt system. Havgrønnsaker slik som nori inngår også, i tillegg til en del gjæret mat.

Her er en samling enkle makrobiotiske oppskrifter med lett tilgjengelige ingredienser:

Makaronigrateng med bechamelsaus (vegan)
Denne retten er ganske enkel å lage og passer bra til for eksempel stekt tofu. Retten er også i tråd med makrobiotiske prinsipper (som bl.a. Alicia Silverstone sverger til).

Emneord: | |
Type: Middagsretter


Grønnsakssuppe med maisflak (vegan)
Velprøvd konsept -ny vri! Denne suppen er dessuten i tråd med makrobiotiske prisipper for matlagning.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Byggrøtdessert (vegan)
Byggryn er på vei frem fra glemselen på grunn av sitt gunstige næringsinnhold og allsidighet. Hvorfor ikke prøve denne desserten med et visst historisk sus over seg? Snart befinner du deg ved kjøkkenbordet til farmor, med rød saft og nitimen på radio.

Emneord: | | |
Type: Dessert/bakst


Russisk suppe (vegan)
Fyldig og god suppe som passer fint inn i et studentbudsjett. Oppskriften er dessuten i tråd med makrobiotiske prinsipper for matlagning.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Snittbønnesuppe (vegan)
Suppe med rikelig av gode grønnsaker. Oppskriften er dessuten i tråd med makrobiotiske prinsipper for matlagning.

Emneord: |
Type: Middagsretter


Hvetemelspudding (halva) (vegan)
Dessert med både eple, rosiner og nøtter

Emneord: | |
Type: Dessert/bakst