Lesernes oppskrift: ostekake (Ikke egnet for veganere)



En tradisjonell ostekake med vegetarisk gele og det hele!

Sendt inn av L. Snekkerhaugen. Kunne du tenke deg å bidra med en oppskrift?

1 pk Sætre bixit kjeks
175 gram smør
1 pk Philadelfia naturell
120 gram melis
1 ts vaniljesukker
3 dl lettrømme (1 boks)
1/3 l kremfløte (1 kartong)
2 pk Freia markjordbær gelè (inneholder ikke gelatin)

  • Knus kjeksen, smelt smør og bland det godt med kjeksen.
  • Trykk massen ned i en rund kakeform slik at det blir en bunn.
  • Rør sammen Philadelfia og melis med en mikser.
  • Rør inn rømme og vaniljesukker.
  • Stivpisk fløten og ha den i.
  • Løs opp gelèen (bruk halv vannmengde av det som står på pakken)
  • Avkjøl gelèen til den nesten har blitt stiv og ha den i sammen med det andre. Bland godt.
  • Hell massen i kakeformen sammen med kjeksen, og fordel den jevnt.
  • Ha over plastfolie og la kaken stå i kjøleskapet 3-4 timer (kan gjerne stå natten over).
  • Når den er stiv løser du opp den andre pakken med gelè (også halv vannmengde).
  • Avkjøles litt, helles over ostemassen før den har begynt å stivne.
  • Sett i kjøleskap. Serveres når gelèen har stivnet.

Man kan godt pynte med frukt før man har på det siste laget med gelè. Bare ikke bruk ananas eller kiwi, de vil gjøre at gelèen "skiller seg".



Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type:
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker

Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


2 Comments

Freia markjordbær gelè .. den inneholder ikke gelatin..hva inneholder den?Går utifra at den ikke er vegansk?

Gele som ikke inneholder gelatin er som hovedregel vegan, da produsentene i stedet bruker vegetabilske stoffer som agar-agar eller pektin.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.