Gløgg

Tradisjonsrik drikk som varmer godt når været er kaldt og mørket faller på...



Du trenger:

7.5 dl solbærsaft (eller noe annet godt)
4-5 tynne skiver ingefær
2-4 hele stjerneanis
1/2-1 kanelstang

Sukker, el annen søtning etter smak.

(mengden krydder som er nødvendig kan variere utfra kvaliteten på krydderne, så mengden er ment som et greit utgangspunkt).

Varm opp saft og krydder og la det stå å trekke i ca 1time (eller mer), det skal så vidt ryke. Krydderne siles ut og gløggen varmes opp på nytt før servering.


Her er noen forslag til ingredienser du kan prøve deg frem med ut fra hva du selv liker best:

Alternativer til rødvin
Solbærsirup
Blåbærsaft
Rabarbrasaft/sirup
Druejuice

Typiske gløggkryddere
Kanel
Ingefær
Muskat
Nellik
Stjerneanis
Kardemomme
Appelsinskall
Vanilje

Tilbehør / topping
Hakkede mandler
Hakkede cashewnøtter
Rosiner
Tørkede tranebær


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.