Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Veganske eplemuffins (vegan)


Foto: Marlén Næss Eriksen

Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner. (Av Marlén Næss Eriksen)

Ingredienser til omtrent 25 muffins: 
  • 7,5 dl hvetemel
  • 4 dl vegetabilsk melk (jeg bruker rismelk)
  • 2,5 dl sukker
  • 1 dl vegetabilsk olje (jeg bruker rapsolje)
  • 2 ts salt
  • 4 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 - 2 epler
  • Sukker og kanel til å strø over

Tilberedning:
Bland sammen vegetabilsk melk og olje.

Bland i sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt.

Bland i hvetemel litt etter litt, og bland godt.

Skrell eplene, og skjær i små biter.

Ha litt røre i muffinsformene så bunnen er dekket, og legg i to-tre eplebiter i hver form og dytt de forsiktig nedi rørebunnen. Fyll i 
mer røre.

Strø over kanel og sukker.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 25 - 30 minutter.

Dersom du bruker silikonformer, la muffinsene avkjøle seg litt før du fjerner formene.


Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer



Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.