Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Tropisk Tvist (vegan)Dette er en frisk kake som passer ypperlig til dessert, den er rik på smak og kan kanskje oppleves som en hybrid mellom ostekake og gele i konsistens. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

På bildet er kaken servert med varm bringebærsaus som du enkelt lager med å koke opp 2-3dl frosne bær med litt melis eller f.eks agavenektar.
 
Selve bunnen er lagd utelukkende av dadler, mandler og vann som smaker absolutt best når kaken får stått ordentlig kjølig. Kaken smaker dessuten fortreffelig med en helt tradisjonell kjeksbunn også, om du ikke er helt i humør for dadler.
 
Du trenger:
2 små bokser ananas (i juice, ca 240ml/bx)
1 boks (400ml) Coconut Cream
0.5dl  rårørsukker
1/2ts vaniljeekstrakt
2ts arrowrotmel
2ts agar agar (pulver)

Kjør ananas (og juice) sammen til en jevn saus/pure ved hjelp av en blender / stavmikser eller liknende.

I en kjele varmes kokosmelk, ananas, rørsukker og vaniljeekstrakt opp til kokepunktet og pass på at alt sukkeret er oppløst. Visp så inn arrowrotmelet først og agaren til sist. Sett til side og lag bunnen:
 
Bunn:
250g dadler
250g mandler
vann
 
Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin til det ikke er noen hele nøtter igjen. Tilsett dadlene og en liten skvett vann (2-3ss).

La maskinen stå å kjøre til du har fått en jevn blanding. Tilsett evt mer vann (den naturlige fuktigheten i dadlene varierer en del).
 
Bunnen smøres utover i en kakeform med bakepapir i bunnen og settes i fryser de første 10-15min.

Når bunnen har fått satt seg litt heller du over fyllet og lar kaken stivne tvers igjennom før servering. Pass på evt. luftbobler.

Tips: Ananasen kan forøvrig erstattes med samme mengde bringebærpurè! (ca 0.5l). 


Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken. Flere oppskrifter av Vilje

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer4 Comments

ser ut som en god og sunn kombinasjon av ingredienser, men var det ikek skrekkelig stivelse i denne kaken? og skal den i ovn eller stå kald? (jeg har aldri brukt agar-agar kald..)

Godt påpekt. Her var faktisk deler av teksten "forsvunnet". Da fremkom det ikke at fyllet skulle både blendes og varmes før agaren kom i. Dette er selvsagt rettet opp i nå. Takk! Dette beviser nok en gang at kommentarfeltet er en nyttig ressurs :)

Siden sluttresultatet er ganske nærme gelè i konsistens er ikke mengden stivelse like avskrekkende. Her går det sikkert an å prøve seg frem med mindre mengder om man ønsker et mer "kremete" resultat.

Hvor kjøper man arrowrotmel og går det ann å erstatte det med noe?

Hei Anette. Det beste er å forsøke på innvandrerbutikker. For alternativer, anbefaler vi å bruke Google og søke seg frem :)

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.