Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Sjokoladepuffer (vegan)



Dette er julegodis som er kjempeenkel å lage! (Av Jane H. Johansen, forfatter av veganMisjonens kokebok)

Sjokoladepuffer lages tradisjonelt med puffet ris, men jeg har for anledningen brukt puffet bokhvete. Begge deler funker like bra. I tillegg har jeg slengt oppi en neve hakkede valnøtter, noe som gir en fin smaks- og konsistensvariasjon.

200 g vegan sjokolade (jeg brukte ICA sin "I ♥ eco", økologisk mørk sjokolade)
1 krm salt
5 dl puffet puffet ris/bokhvete
1 dl valnøtter, grovhakket (ev. bruk andre nøtter) (nøttene kan sløyfes og erstattes med lik mengde puffet ris)

1. Smelt sjokoladen på NB: lav varme i en kjele (jeg smelter den rett i kjelen, vannbad er ikke nødvendig så lenge du bruker lav varme) Rør hele tiden med en slikkepott. Bland inn saltet.
2. Rør inn den puffede bokhveten/risen.
3. Fordel blandingen i en form med bakepapir (denne mengden er akkurat passe til en stor paiform på 25-30 cm i diameter). Sett til avkjøling.
4. Brekk i biter og vips: du har knallgode, hjemmelagde og helt veganske sjokoladepuffer!

* Oppbevar sjokoladepuffer kjølig, så holder de seg i flere uker, garantert lenge nok til at det ikke er flere igjen!



Likte du denne?
Jane H. Johansen er forfatter av VeganMisjonens kokebok og kursarrangør. Flere oppskrifter av Jane | Janes ukesmeny

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer

Eplekake
Hva er vel bedre enn duften av nylagd eplekake? Dette er den perfekte unskyldning til å kose seg litt ekstra!
les mer

Sjokoladepuffer
Dette er julegodis som er kjempeenkel å lage!
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


2 Comments

men hvordan puffer en bokhvete?

Tja, eg ville vel gjerne tilsett litt fett (kokosfett, margarin eller olje) i desse, slik at dei ikkje vart fullt så harde. Og eit lite tips: Har ein gammal puffa ris, som har blitt mjuke, kan ein lett gjera dei sprø og fine igjen ved å varma dei på 150 gradar i ei form i 5–15 minutt.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.