Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Sjokoladepuffer (vegan)



Dette er julegodis som er kjempeenkel å lage! (Av Jane H. Johansen, forfatter av veganMisjonens kokebok)

Sjokoladepuffer lages tradisjonelt med puffet ris, men jeg har for anledningen brukt puffet bokhvete. Begge deler funker like bra. I tillegg har jeg slengt oppi en neve hakkede valnøtter, noe som gir en fin smaks- og konsistensvariasjon.

200 g vegan sjokolade (jeg brukte ICA sin "I ♥ eco", økologisk mørk sjokolade)
1 krm salt
5 dl puffet puffet ris/bokhvete
1 dl valnøtter, grovhakket (ev. bruk andre nøtter) (nøttene kan sløyfes og erstattes med lik mengde puffet ris)

1. Smelt sjokoladen på NB: lav varme i en kjele (jeg smelter den rett i kjelen, vannbad er ikke nødvendig så lenge du bruker lav varme) Rør hele tiden med en slikkepott. Bland inn saltet.
2. Rør inn den puffede bokhveten/risen.
3. Fordel blandingen i en form med bakepapir (denne mengden er akkurat passe til en stor paiform på 25-30 cm i diameter). Sett til avkjøling.
4. Brekk i biter og vips: du har knallgode, hjemmelagde og helt veganske sjokoladepuffer!

* Oppbevar sjokoladepuffer kjølig, så holder de seg i flere uker, garantert lenge nok til at det ikke er flere igjen!



Likte du denne?
Jane H. Johansen er forfatter av VeganMisjonens kokebok. Flere oppskrifter av Jane | Janes ukesmeny

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer



2 Comments

men hvordan puffer en bokhvete?

Tja, eg ville vel gjerne tilsett litt fett (kokosfett, margarin eller olje) i desse, slik at dei ikkje vart fullt så harde. Og eit lite tips: Har ein gammal puffa ris, som har blitt mjuke, kan ein lett gjera dei sprø og fine igjen ved å varma dei på 150 gradar i ei form i 5–15 minutt.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.