Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Sjokko-hasselnøtt cookies



Klassiske cookies med sjokolade og hasselnøtter (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Cookies inspirert av "Vegan With A Vengeance" som er en av det viktigste vegankokebøkene som har kommet ut de siste 10 årene.

Dette er en klassisk sjokoladecookie med hasselnøtter som smaker akkurat slik en klassisk cookie skal. Her er det ikke spart på noe, så om du er på utkikk etter noe litt sunt bør du kanskje velge noe annet. Farlig gode er de uansett!

Gir 36 middels store cookies (eller ca 40-44 mindre, som passer fint å gi bort som gave i tomme te-esker)

Du trenger:
200-230g vegansk margarin
3 dl sukker

1 ss sirup
6 dl mel
1ts natron
1ts salt
2ts vaniljesukker
1.5 dl hasselnøtter
1.5 dl hakket, mørk sjokolade (f.eks Ica I<3 Eco sjokolade eller Freia 70% bakesjokolade)

Slik gjør du:
Varm opp ovnen til ca 200grader og toast hasselnøttene i ca 8-10 min. Fjern så mesteparten av skallet ved å gni dem i et kjøkkenhåndke før de grovhakkes. Skru ned temperaturen til ca 180 grader før du går i gang med resten av cookiedeigen.

Margarin og sukker kjøres hvitt med en stavmikser eller en god gammeldags elektrisk visp. Bland så inn de øvrige ingrediensene. Vend inn hakkede hasselnøtter og sjokolade til sist.
Form små kuler av deigen som trykkes flate på bakepapir. Stekes på 180 grader i ca 10 min. La cookiene hvile i ca 5 min før de avkjøles på rist. 



Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


3 Comments

namzzz

skal smøret være smeltet?

Neida, det trenger ikke være smeltet men det kan godt ha litt temperatur så går det fortere. Lykke til : )

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.