Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Riskrem med bringebærsaus (vegan)



Ingen jul uten riskrem! (Av Jane H. Johansen, forfatter av veganMisjonens kokebok)

Bytt ut kumelk/-fløte med kokosmelk og soya-kremfløte, og du får en fullstendig vegansk versjon av denne tradisjonelle juledesserten.
Hjemmelaget vegan riskrem har perfekt konsistens og en herlig smak med en liten anelse av kokosmelk. Serverer den med en hjemmelaget bringebærsaus, og julekvelden er fullgod!


OBS: Kok risgrøten ferdig dagen før eller noen timer i forveien, den må avkjøles helt før den blandes med kremfløten.

 

 

5 dl kokosmelk
1 dl grøtris (jeg har her brukt en grøtris som trenger 15 min koketid)
en klype salt
ca 2 ss sukker eller annen søtning (smak til)
6 dl vegan soya kremfløte (fås kjøpt på helsekostbutikker og enkelte større matvarebutikker)
saus: 1 pose frosne bringebær (fås i de fleste matbutikker) + litt sukker

1. Ha kokosmelk, grøtris, salt og sukker i en kjele. Kok på lav varme i 15 min (eller så lenge risen trenger koketid, avhenger av hvilken type grøtris du bruker). Sett den ferdige grøten til avkjøling.
2. Pisk kremfløten og tilsett den kalde riskremen. Bruk en elektrisk visp og visp det hele et par minutter til det får en luftig og fin konsistens.
3. Ha de frosne bringebærene i en kjele sammen med bittelitt vann. Varm opp såvidt til de ikke er frosne lenger og smak til med litt sukker. Mos bærene med en stavmikser til det er en jevn saus. Sil sausen gjennom en finmasket sil.
(Du kan bruke alle slags bær, feks bringebær, rips, kirsebær, blåbær eller annet, ta hva du har tilgjengelig).



Likte du denne?
Jane H. Johansen er forfatter av VeganMisjonens kokebok og kursarrangør. Flere oppskrifter av Jane | Janes ukesmeny

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer

Eplekake
Hva er vel bedre enn duften av nylagd eplekake? Dette er den perfekte unskyldning til å kose seg litt ekstra!
les mer

Sjokoladepuffer
Dette er julegodis som er kjempeenkel å lage!
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


2 Comments

Do you think I can have the recipe written in English. It looks amazing and it's vegan!

We're afraid our recipies are unfortunately only available in Norwegian but Google Translate might be of help. Thanks a lot for the positive feedback, though!

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.