Mønsteret på toppen er enklere å lage enn du tror! Foto: Mari Hult Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger. (Av Mari Hult)Min gode venninne Anne tipset meg om å prøve meg på denne kaken, og jeg fikk det rett på første forsøk! Det er egentlig en veldig enkel ostekakevariant, der jeg rører bringebærcoulis inn i fine sirkler før steking. Dette gir et kult mønster og god smak. Ingredienser:
Ostelag:
Bringebær:
Framgangsmåte: Forvarm stekeovnen til 180 grader. Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha den i. Smak til med sukker og kanel. Press kjeksblandingen ut i bunnen på en springform med 20-22 cm i diameter. Ostelag: Kjør kremost, silketofu og maisstivelse jevnt i en kjøkkenmaskin. Rør inn sukker, innholdet av vaniljestangen og sitronsaft, smak eventuelt til med mer sukker. Fordel røren utover i formen. Glatt den ut på toppen med en slikkepott. Bringebær: Knus bringebærene i en kjøkkenmaskin. Sil de deretter gjennom en finkornet sil for å fjerne steinene. Rør inn melis i bringebærmassen. Bruk en teskje til å dryppe små mengder bringebær utover kaken. Bruk en spisepinne eller tilsvarende og lag små krøller av massen. Gjør det utover hele kaken til du har en mønstret og pen kake. Får du mer bringebær igjen kan du bruke det til servering. Bak i 35 - 40 minutter. Avkjøl før servering.
Fortsatt sulten? Emneord for denne oppskriften: Mari Hult Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst |
Flere oppskrifter
Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering. les mer Veganske eplemuffins Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner. les mer Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis Dessert i rødt, hvitt og blått. les mer Raspberry swirl cheesecake Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger. les mer |
Har du en kommentar?