Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Pepperkakescones (vegan)



Disse sconsene er som scones flest - både lettlagde og gode! (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

(8stk)

Scones er rask bakst som ikke krever heving, da bakepulver og natron gjør jobben. Disse sconsene er som scones flest - både lettlagde og gode! Her får du 100% smak, men med hakket sunnere ingredienser. Vi snakker snill synd som også barna vil elske. Siden oppskriften er basert på hovedsaklig finmalt fullkornsmel og havregryn passer de like fint på en tirsdag som til søndagsfrokosten.

200g mel (f.eks 150g finmalt fullkornsmel + 50g hvitt mel)
50g havregryn (lettkokte)
1ts bakepulver
1/2 ts natron
3ss gyldent rårørsukker
1-1 1/2 ts kanel
1ts ingefær
ca 1/4ts malt nellik

70g margarin (f.eks nutana eller munsterland)

1.5dl soyayoghurt naturell (tynnes ut med 3ss vann)
2-3ss mørk sirup

Slik gjør du:
Sett ovnen på ca 220 grader.

Mål opp og bland alle tørre ingredienser i en egnet bakebolle. Del opp margarinen i mindre terninger og bruk en sleiv for å få most det godt inn i tørrstoffet. Noen mindre klumper er helt ok. Yoghurten måles opp og tynnes ut i et desilitermål, sirupen røres inn. Vend væsken lett inn i det tørre. Her er det viktig å ikke overmikse.

Dryss et tynt lag mel (ved hjelp av en sikt/tesil) utover benken og ha deigen over. Klapp deigen forsiktig utover til en sirkel som er ca 2-3cm tykk. Sirkelen deles videre inn i 8 jevnstore kakestykker som overføres på et stekebrett (m/bakepapir) ved hjelp av en stekespade (Tips: Gni stekespaden inn med mel så setter ikke deigen seg fast).

Stekes midt i ovnen i ca 17min (eller til kantene har blitt lett gyldne)


Klementinglasur:

Finriv skallet av 1/2-1 klementin (helst økologisk, siden det er skallet det er snakk om). Bruk ca 1dl melis som du rører ut med ca 1ss vann (eller til passe konsistens) og bland til slutt det revne skallet.

Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.