Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Pepper(cup)kake



Av: Nord Cupcakes

Som jeg allerede har vært inne på: jul er tradisjon. Men jul kan også være trend. Det vet alle som noengang har gått til innkjøp av julepynt i utelukkende hvitt/blått/sølv.* Minimalistisk jul, maksimalistisk jul, retrojul, futuristisk jul, retro-futuristisk jul......jul er alltid den nye vinen! I alt fra oppvaskbørster til juletrelys kan vi finne juletrender! Jeg mener at jul anno 2010 står i pepperkakens tegn, og hva er vel da mer naturlig enn å overføre denne juletrenden til cupcakes?

Disse cupcakene inneholder også en "hemmelig" bonus: linfrø! I tillegg til å være en god kilde til omega-3, er linfrø også et fantastisk bindemiddel. Hvem trenger egentlig hønemens da? Her er (kaffe)kvernen din venn, det er nemlig essensielt at du finmaler linfrøene. Disse cupcakene kan derfor nytes med relativt god samvittighet. Lag dem gjerne i dag, slik at de står klare når julefreden har senket seg og nøttesteken har kommet på bordet!

Oppskrift (12 stk)
1 dl sukker
1,5 dl sirup (mørk eller lys)
2 ss finmalt linfrø
1,5 dl soyamelk
0,5 dl olje
1 ts kanel
2 ts ingefær
1/2 ts nellik
1/2 ts salt
4,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts vaniljesukker

Sett ovenen på 200 grader. Bland sukker, soyamelk, sirup, olje, linfrø og krydder. Tilsett de tørre ingrediensene, og rør forsiktig sammen (ikke "overmiks"!). Bruk en spiseskje eller lignende til å fylle cupcakeformene, og fordel røren jevnt mellom alle formene! Cupcakene skal stekes i ca 18 min. Må avkjøles helt før glasuren tilsettes. Pynt gjerne med små pepperkaker eller sjokolade! Eller begge deler, det er tross alt jul bare en gang i året.

Bruk gjerne samme glasur som fra denne oppskriften, med 1/2 ts kanel tilsatt!

Denne oppskriften er en del av Grønn Julekalenderveg-veg.no. Og med det, takker jeg for meg! Nord Cupcakes ønsker alle veg-veg.no lesere en god jul og godt nyttår. Sees i 2011!

*) Nord Cupcakes har INGENTING prinsipielt imot julepynt i hvitt/blått/sølv, bare så det er sagt!

peppercup2.png




Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


2 Comments

Kanskje litt barnslig å skrive hønemens? Klarer ikke helt å ta dere seriøst da.

Hei Anonym! Som det fremkommer tydelig ovenfor er denne gode oppskriften skrevet av en privat, norsk matblogger.

Jeg ser poenget ditt i at en sånn ordlyd kan virke pussig eller provoserende. Samtidig tenker jeg at vi alle kan ha godt av litt kraftig ordlyd av og til for å minnes om de mindre sympatiske sidene ved valgene våre. Enten de går ut over dyr, miljøet eller andre mennesker.

Vi i Norsk Vegetarforening er opptatt av å bruke flere ord om hverandre, men å legge vekt på de mest positive og inkluderende ordene. Ikke-vegetarianere heller enn kjøttspiser, for eksempel. Av og til er det unntak fra regelen - som i denne oppskriften fra Nord Cupcakes!

- Pål W. Thorbjørnsen

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.