Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Pannkakstårta - "pannekake-kake" (vegan)



Pannkakstårta er rett og slett en kake basert på pannekaker. Denne svenske tradisjonen er kanskje ikke så godt kjent i Norge, men hvorfor ikke prøve noe nytt? (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Konseptet er svært enkelt: Man tar en bunke ferdigstekte, avkjølte pannekaker som man setter sammen til et tårn. Mellom lagene tilsettes det forskjellig fyll. Vanligvis bruker man syltetøy og krem, men man kan som her bruke friske bær istedet. Noen har også is mellom lagene. Høyden bestemmer du selv!

Oppskrift på veganske pannekaker finner du her.

Fyllforslag:
Krem - Vegansk krem fra Go Green eller Grano Vita.
Friske jordbær, bringebær, blåbær osv.
Syltetøy
Sjokoladesaus (Freia er f.eks vegan)
Makronfyll (ferdig-variant på pose er vegan)
Krem+romessens=Romkrem
Bananer i skiver
Is
Marsipan
Osv. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.