Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Nektarinmuffins (vegan)



Nyt alt det gode sesongen har å by på! Disse nesten barnslig gode muffinsene vil garantert få deg i godt humør. Saftige som få smelter de nærmest på tunga. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Gir 12 store muffins / 15 mindre.

Du trenger:

Muffinsformer og gjerne et muffinsstekebrett

5dl hvetemel
1dl rårørsukker
1/2 ts salt
1ts bakepulver
1/2-3/4ts natron
1ts kanel
1/3ts finmalt muskat
(blandes sammen)

1dl nøytral olje
2ss soyayoghurt naturell (kan sløyfes)
3dl soyamelk, eller annen plantemelk
(Vispes sammen med en stavmikser)


4-5dl nektariner i biter (omtrent 4stk)

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.

Fjern steinene på nektarinene ved å skjære et snitt rundt hele frukten. Samme teknikk som de fleste bruker på avokado. Kutt opp i mindre terninger etter hvert som du måler opp i et desilitermål.

Mål opp og bland sammen det tørre. Miks sammen det våte slik at det blir luftig, du vil kunne se at volumet øker. Bland vått i tørt og rør inn nektarinbitene til slutt.

Smør rundt toppen på hvert hull i stekebrettet, dersom du bruker det, med margarin eller olje. Sett i papirformer.

Har du ikke muffinsstekebrett? Lag heller 15 mindre muffins dersom du ikke har noen større, mer robuste former. Uansett er det lurt å ha doble former for å stive opp slik at det ikke flyter utover. Det er nemlig her et slikt stekebrett er et lurt kjøp. 

Ha røren over i papirformer og fyll dem helt opp (3/4 uten stekebrett). 

Stek muffinsene midt i ovnen i ca 18-20min (sjekk med en tannpirker). Avkjøles på rist. 

Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


1 Comment

Mener jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men disse muffinsene fikk en veldig rar konsistens. Følte de skulle sprette om jeg hadde mistet de i gulvet. Ikke vellykket her selv om smaken sikkert var god nok.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.