Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Blåbærmuffins med speltmel (vegan)



En smaksprøve fra Den norske vegankokeboken som kommer nå snart! (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Gir 12-14 stk.

7 dl speltmel
2 dl rårørsukker (gjerne mørkt)
1ss bakepulver
2ts vaniljesukker
1/2 ts salt
(blandes sammen)

1.5 dl eplemos
2.5 dl plantemelk
1ts eddik
(blandes sammen)

1 dl olje

150-200g friske blåbær
(vendes i melis for å "feste" seg bedre til deigen)

Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Kjør eplemosen jevn med en stavmikser dersom du bruker en med biter. Visp inn melk og eddik med eplemosen.

Mål opp oljen. Ha bærene over i en dyp tallerken, sikt litt melis over og rist lett på tallerkenen til alle bærene er dekket.

Lag en grop i midten av bakebollen og tilsett de våte ingrediensene. Miks til du får en jevn og fin røre (siden spelt inneholder så pass lite gluten trenger du ikke bekymre deg for å overmikse). Fold til sist inn blåbærene.

Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca 25 min.

Les mer om Den store vegankokeboken.


Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken. Flere oppskrifter av Vilje

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer



Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.