Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Marsipan



Marsipan til påske, marsipan til jul!

(Denne oppskriften er hentet fra boken Siljes reise, som er breddfull av glutenfri og sukkerfri veganmat!)

2 dl mandler med skall
2 stk medjooldadler, eller 5 små ferske
1 ts kokosolje
1 stk vaniljestang
ett knivsådd salt

1. Bløtlagte eller tørre mandler (skylles) tørkes godt i et kjøkkenhåndkle.

2. Kjør alle ingredienser i foodprosessor til det blir marsipandeig. Regn med noen stopp underveis for å skrape ned fra veggene i bollen.

3. Kna marsipanen litt med hendene, engangshansker anbefales.

4. Pakk marsipanen inn i plastfolie, la den hvile i kjøleskap natten over.

5. Form marsipanen slik du vil ha den, jeg lager som regel kuler. Dyppes i sjokolade (gjerne den du finner oppskrift på i boken Siljes reise s 16, der denne oppskriften er hentet fra).

Tips: Lag marsipanfigurer! Trykk marsipanen ned i fine sjokolade-former og sett i fryser til gjennomfrossen. Popp figurene forsiktig ut av formen og dypp dem i sjokolade. Oppbevar marsipanen i kjøleskap.



Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer



Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.