Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Mandelstenger (vegan)



Sprø utenpå, men litt seige inni! Disse småkakene kan kanskje minne litt om kransekake? (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

12stk.

200g bakemarsipan (50% mandelinnhold)
1dl hakkede mandler
2dl hvetemel
3ss nøytral olje
0.5dl vann
2-3dråper vaniljeekstrakt
1ts arrowrotmel (kan sløyfes)

Sett ovnen på 200grader.

Smuldre marsipanen med fingrene og tilsett olje, vann og vaniljeekstrakt i en bakebolle. Bland mel og nøtter sammen før du rører det inn i marsipanblandingen. Du vil nå få en litt klissete, men fast deig.

Deles inn i 12 jevnstore emner som formes til firkantede stenger.
Stekes i 12-15min (til stengene er sånn smått gyldne). Avkjøl på rist.

Stengene smaker godt slik de er, til for eksemel en god kopp kaffe, men kan gjerne dyppes i smeltet dronningsjokolade (eller lignende) for en ekstra spiss på det hele.

Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken. Flere oppskrifter av Vilje

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: | |
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer



Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.