Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Kokossorbet (vegan)



Kjempegod, frisk isvariant som du enkelt kan lage hjemme! Passer like godt i sommervarmen som etter julemiddagen. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

(Obs: Kjøkkenmaskin trengs til denne oppskriften)

1 boks, 400ml «coconut cream» 
(vanlig kokosmelk kan også brukes)
1dl kokosmasse
5ss sukker
Saften av 1 lime (kan sløyfes)
2ts vaniljesukker

Ha kokosmasse, sukker og evt. limejuice i en liten kjele, tilsett vann nok til at det dekker massen. Varm til sukkeret får løst seg opp, hell over kokosmelken og visp inn vaniljesukkeret. 

La kjelen få avkjøle seg litt før du heller blandingen over i en beholder som tåler frysing. Settes i kjøleskap til ca fingervarmt, deretter over i fryseboksen. 

De første 2-3 timene ut i frysetiden må du røre hver 30.-45. minutt for å unngå at det danner seg store mengder iskrystaller. Når du ser at blandingen begynner å «trekke» seg litt sammen og minner litt om smeltet is i konsistensen er det bare å fryse den helt igjennom. 

Servering:
Når isen er helt gjennomfryst tar du den ut av beholderen og over i en kjøkkenmaskin til du oppnår en myk konsistens. Det er lurt å dele isen opp i mindre biter med en skarp kniv først. Sett gjerne beholderen til kjøkkenmaskinen inn i fryseren i 15-30min før servering for optimal konsistens. Deretter er det bare å forme til kuler eller «scoope» rett over i serveringsskåler. Pynt gjerne med litt revet limeskall og melon/mangoterninger eller sjokoladesaus!

 



Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


1 Comment

Jeg har ikke prøvd denne oppskriften, men prøvde å lage kokossorbét av kokosmelk og melis og kokosmasse her forleden. Fulgte ingen oppskrift, bare blanda alt sammen og tok i fryseren. Konsistenen ble så som så, skal prøve denne oppskriften neste gang heller. men problemet var at det var en besk bismak på kokosmelka. Den bismaken var på kokosmelka også før jeg brukte den i blandinga (rett fra boksen). Er det noen som har opplevd det samme? Slipper man det hvis man heller bruker kokoskrem? Eller kan jeg bare ha vært uheldig; bulk i hermetikkboksen eller noe?

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.