Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Kjeksbunn (vegan)

Vegansk kjeksbunn kan enkelt lages med digestivekjeks (McVites f.eks er vegan) og olje som bindemiddel. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Perfekt bunn til søte dessertpaier!

Du trenger:
1/2 pk digestivekjeks
1-2 ss kokosmasse
2ss rørsukker
1ts vaniljesukker
2-3 ss olje
(litt vann)

Varm opp ovnen til 200 grader

Knus (pulser) kjeksene i en kjøkkenmaskin. Alternativt kan du også "dælje løs" med en plastpose til du står igjen med et fint pulver. Bland sammen det tørre i en bolle, lag en liten grop i midten og tilsett oljen. Blandes til en mer eller mindre sammenhengende masse. Juster evt. konsistensen med litt vann.

Klem massen utover i en paiform (vanlig størrelse) og forstek bunnen i 10-15min. Bunnen er nå klar til å fylles med det du liker aller best!

Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.