Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Kjeksbunn (vegan)

Vegansk kjeksbunn kan enkelt lages med digestivekjeks (McVites f.eks er vegan) og olje som bindemiddel. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Perfekt bunn til søte dessertpaier!

Du trenger:
1/2 pk digestivekjeks
1-2 ss kokosmasse
2ss rørsukker
1ts vaniljesukker
2-3 ss olje
(litt vann)

Varm opp ovnen til 200 grader

Knus (pulser) kjeksene i en kjøkkenmaskin. Alternativt kan du også "dælje løs" med en plastpose til du står igjen med et fint pulver. Bland sammen det tørre i en bolle, lag en liten grop i midten og tilsett oljen. Blandes til en mer eller mindre sammenhengende masse. Juster evt. konsistensen med litt vann.

Klem massen utover i en paiform (vanlig størrelse) og forstek bunnen i 10-15min. Bunnen er nå klar til å fylles med det du liker aller best!

Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken. Flere oppskrifter av Vilje

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer



Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.