Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Hvetemelspudding (halva) (vegan)



Dessert med både eple, rosiner og nøtter

Halva kan lages av utrolig mange rare ting, alt fra semule til solsikkefrø og linser!
Smaken er som regel utrolig søt, kanskje for søt for norske ganer? Denne oppskriften passer kanskje bedre?


1 kopp sammalt hvetemel
1 ss olje
1 eple
2 ss rosiner
2 ss nøtter
1 ts salt
4 kopper vann
2 ts kanel

Ha oljen i en gryte og brun melet svakt. Sett det til avkjøling. Når melet har fått værelsestemperatur kan du ha i finhakket eple, rosiner, salt og vann. Kokes på lav varme i ca en time under omrøring av og til. Blandes til slutt sammen med kanel og finhakkede nøtter. Retten kan serveres varm eller helles i en bolle og settes til avkjøling. Deretter skjæres den opp med kniv som en vanlig kake.

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: | |
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer



Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.