Dessert med både eple, rosiner og nøtterHalva kan lages av utrolig mange rare ting, alt fra semule til solsikkefrø og linser!Smaken er som regel utrolig søt, kanskje for søt for norske ganer? Denne oppskriften passer kanskje bedre? 1 kopp sammalt hvetemel 1 ss olje 1 eple 2 ss rosiner 2 ss nøtter 1 ts salt 4 kopper vann 2 ts kanel Ha oljen i en gryte og brun melet svakt. Sett det til avkjøling. Når melet har fått værelsestemperatur kan du ha i finhakket eple, rosiner, salt og vann. Kokes på lav varme i ca en time under omrøring av og til. Blandes til slutt sammen med kanel og finhakkede nøtter. Retten kan serveres varm eller helles i en bolle og settes til avkjøling. Deretter skjæres den opp med kniv som en vanlig kake. Fortsatt sulten? Emneord for denne oppskriften: dessert | indisk | makrobiotisk Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst |
Flere oppskrifter
Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering. les mer Veganske eplemuffins Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner. les mer Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis Dessert i rødt, hvitt og blått. les mer Raspberry swirl cheesecake Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger. les mer |
Har du en kommentar?